Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Descoperire neașteptată. O bombă din Al Doilea Război Mondial, încă funcțională, găsită în cimitirul din Oradea

Descoperire neașteptată. O bombă din Al Doilea Război Mondial, încă funcțională, găsită în cimitirul din Oradea

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Ian 2021, 16:44
Descoperire neașteptată. O bombă din Al Doilea Război Mondial, încă funcțională, găsită în cimitirul din Oradea Știri Locale

Marți, 5 ianuarie 2020, o bombă din Al Doilea Război Mondial a fost găsită în cimitirul din Oradea, de către un angajat. Obuzul era încă functional.

 

O bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită în cimitirul din Oradea

 

O bombă de artilerie aflată încă în stare de funcționare a fost găsită de către un angajat al Cimitirului Municipal „Rulikowski" din Oradea, în timp ce acesta săpa o groapă pentru înhumarea unei persoane.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a sosit de îndată la fața locului, pompierii militari descoperind o bombă de artilerie, de calibru 60 de milimetri, în stare de funcționare, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Bihor și va fi distrusă ulterior prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când fac diferite activităţi şi depistează muniţii să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste, a declarant maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Oradea,   Al Doilea Razboi Mondial,   bomba