Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Doliu în Ortodoxie: A murit fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. Preotul Alexandru Argatu, implicat într-un accident auto fatal

Doliu în Ortodoxie: A murit fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. Preotul Alexandru Argatu, implicat într-un accident auto fatal

Un articol de: Ramona Zaharia - 12 Aug 2020, 15:24
Doliu în Ortodoxie: A murit fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. Preotul Alexandru Argatu, implicat într-un accident auto fatal Galerie foto (1) Știri Locale

Biserica Ortodoxa este din nou in doliu. Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, și-a pierdut viața, marți, într-un accident rutier în județul Bacău, relateaza Monitorul de Vrancea.

Cunoscutul preot de la Boroaia a încetat din viață marți după-amiază, pe raza satului Onișcani, din comuna Filipești (județul Bacău). Autoturismul condus de preotul Alexandru Argatu a lovit un stâlp iar apoi s-a răsturnat in urma impactului puternic. Din pacate, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru părintele in varsta de 75 de ani.
 

Alexandru Argatu, unul din marii duhovnici ai Moldovei

Alexandru Argatu, originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului”, lăcaș aflat în centrul comunei Boroaia.

Alexandru Argatu a fost hirotonit în 30 ianuarie 1968 de către mitropolitul Iustin Moisescu, ajuns ulterior Patriarh al României. Potrivit Agaton.ro „Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai duhovnicului Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat.
 

Ortodocsii deplang moartea prematura a parintelui

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român.
Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”, a anuntat părintele Ioan Istrati, preot în Arhiepiscopia Tomisului.

„Doamne, ai grijă de sufletul iubitului nostru unchi, părintele Argatu Alexandru (Ducu) și așează-l în rândul drepților!  Suntem tare triști că nu o să te mai vedem, dar ne bucurăm că te vei întâlni cu bunicul și bunica noastră (Părintele Ilarion și prezbitera Georgeta ), cu mama (prezbitera Profira) și te rugăm să le transmiți că ne este tare dor de ei”, a scris pe pagina sa de facebook Elena Gîrneață, primar al comunei Slobozia Ciorăști, nepoată a regretatului părinte Alexandru Argatu.