Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Două focare de COVID-19, descoperite în cadrul structurilor MAI din Vâlcea

Două focare de COVID-19, descoperite în cadrul structurilor MAI din Vâlcea

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Aug 2020, 19:48
Două focare de COVID-19, descoperite în cadrul structurilor MAI din Vâlcea Foto: Hepta Știri Locale

Potrivit celor mai recente date ale Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 997 de cazuri de COVID-19, dintre care 26 de persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, la momentul actual, în județul Vâlcea, sunt active 18 focare datorate infecției cu SARS-CoV-2, cinci dintre acestea fiind la agenți economici, două în cadrul structurilor MAI din județ și 11 în centre de îngrijire și asistență din cadrul DGASPC Vâlcea și la instituții publice din județ.

 

Două focare de COVID-19, în structurile MAI din Vâlcea 

 

În județ s-au înregistrat două noi focare de coronavirus, în rândul unor angajați aparținând structurilor MAI din Vâlcea.

Mai exact, este vorba de 8 cazuri (primul focar are 3 cazuri, iar cel de-al doilea are 5 cazuri).

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 91 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 52 sunt asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 35 au forme medii, iar 4 sunt internate în secția ATI.

 

Bilanțul epidemiologic în județul Vâlcea

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șase persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 22 de decizii de izolare și 25 de decizii de carantină, în prezent, 379 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 107 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

 

Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

 

Săptămâna trecută, un alt focar de coronavirus a fost înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce în Secţia Cardiologie au fost confirmate 13 cazuri pozitive, respectiv nouă pacienţi şi patru angajaţi, atât personal medico-sanitar cât şi de îngrijire.

În acest context, secția Cardiologie a fost închisă pentru 14 zile, iar spaţiile secţiei au fost dezinfectate.

Începând cu data de 29 iulie, Comitetul județean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a impus purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi deschise.

Mai precis, oamenii sunt obligați să poarte măști de protecție în târguri, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări şi stații de transport, dar și în alte spații aglomerate şi deschise.

Amenzile pentru nepurtarea măştii sunt între 500 şi 2.500 de lei.

Totodată, din cauza creșterii a numărului de cazuri din județ, spitalele orăşeneşti Brezoi şi Drăgăşani, pe lângă cele deja existente, au fost transformate în unităţi medicale suport COVID.

Comitetul județean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a mai hotărât ca toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2, chiar dacă sunt asimptomatice, vor fi transportate la Spitalul de boli infecţioase pentru a fi investigate de către medici specialiști.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ramnicu Valcea