Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale DSP Alba propune încetarea carantinei în Alba Iulia și în alte 5 localități

DSP Alba propune încetarea carantinei în Alba Iulia și în alte 5 localități

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Noi 2020, 08:48
DSP Alba propune încetarea carantinei în Alba Iulia și în alte 5 localități Sursa Foto: Inquam Photos Știri Locale

Măsurile de carantinare pentru Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud nu vor mai fi prelungite după 30 noiembrie. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare că s-a propus Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități. Inițiativa a fost luată ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri.
 

 

Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud vor ieși din carantină

 

 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică „un trend descendent constant al îmbolnăvirilor”, ceea ce înseamnă că situaţia s-a îmbunătăţit în privinţa răspândirii noului coronavirus. 

„La 14 zile după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis intrarea în carantină a localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localități, în baza datelor obținute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătățire a contextului epidemiologic și un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…) Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități”, a scris Sinea pe contul său de socializare.

Pri urmare, cele șase localități ar putea să iasă din carantină astăzi. Măsura a fost impusă în urmă cu 14 zile. La acel moment, în Alba Iulia coeficientul de infectare era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. În prezent, incidența a scăzut la 8,10 cazuri. 

În Blaj, acelaşi indicator a scăzut de la 10,83 la 10,20. În Sebeş a fost 8,44, iar acum este 6,24; în Cugir - 8,39, iar acum - 6,57; iar în Abrud a fost de 6,41 şi  acum de 5,46.   Pe de altă parte, în Ciugud a crescut de la 6,72 la 10,41, conform ultimelor date furnizate de DSP.

Decizia privind ridicarea carantinei urmează să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

 

”Situația este în continuare una gravă”

 

 

În ciuda ridicării măsurii de carantinare, directorul DSP Alba a spus că „situația rămâne în continuare gravă” și că DSP va propune revenirea la restricțiile de dinainte de instituirea carantinei.

„Nu e însă cazul să ne îmbătăm cu apă rece și să ne mințim singuri cum că am trecut de pandemie, că am scăpat de virus. Situația este în continuare una gravă, una care ne obligă să păstrăm în vigoare anumite măsuri și să facem front comun, cetățeni și autorități deopotrivă, pentru limitarea efectelor pe care Sars-Cov-2 le provoacă.

Propunerea specialiștilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea și impunerea cu strictețe a măsurilor de precauție avute înainte de perioada de carantină”, a mai scris Alexandru Sinea.

Citeşte mai multe despre:   DSP,   Alba Iulia,   carantina