Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale DSP Arad cere ajutor Armatei în criza COVID-19 / „E păcat că astfel de maşini stau, în timp ce noi folosim la maximum capacităţile existente”

DSP Arad cere ajutor Armatei în criza COVID-19 / „E păcat că astfel de maşini stau, în timp ce noi folosim la maximum capacităţile existente”

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Oct 2020, 13:50
DSP Arad cere ajutor Armatei în criza COVID-19 / „E păcat că astfel de maşini stau, în timp ce noi folosim la maximum capacităţile existente” Știri Locale

Deoarece nu mai face faţă cererilor de recoltare de probe venite din tot judeţul, Direcţia de Sănătate Publică Arad ia în calcul un ajutor venit din partea Armatei.

 

DSP Arad cere ajutor Armatei în criza COVID-19

 

Potrivit celor mai recente date din județ, numărul de cereri de testare la domiciliu a crescut de trei ori, în ultimele zile, în contextul în care medicii de familie au fost implicaţi în gestionarea cazurilor suspecte de COVID-19. Concret, în județul Arad, de la o medie zilnică de 50 de testări făcute cu ajutorul echipajelor de ambulanţă, s-a ajuns la peste 150, cu vârf de 186 într-o singură zi.

Astfel, DSP Arad atrage atenţia că are zilnic întârzieri la capitolul testări.

„Cererea de teste a crescut de trei ori în ultima săptămână şi cu resursele pe care le avem nu putem să facem faţă. Nu avem suficiente maşini, testarea are loc la cererea medicului de familie şi se trimite o ambulanţă pentru recoltare de probe. Am avut cazuri în care ambulanţa a mers la ora 02,00 noaptea acasă la pacienţi, pentru că nu putem să facem faţă la volumul mare de solicitări. Mulţi dintre cei care ar trebui testaţi astăzi, sunt testaţi mâine”, a declarat şeful DSP Arad, Horea Timiş, pentru presa locală.

În acest context, şeful DSP a spus că s-ar putea apela la Armată.

„Am mobilizat tot ce înseamnă unităţi mobile din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dar acolo mai avem o problemă că mulţi angajaţi sunt pozitivi la SARS-CoV-2. Ne mai ajută ISU cu maşini SMURD, dar tot nu putem să facem faţă. Căutăm soluţii, e posibil să apelăm la Armată să ne ajute pe partea de testare, dar fiecare soluţie vine cu altă problemă. Chiar dacă ne creştem capacitatea de recoltare, o să punem presiune pe laboratoare, care au şi ele o capacitate limitată de testare. E păcat că astfel de maşini stau, în timp ce noi folosim la maximum capacităţile existente”, a mai punctat Timiş.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Solicitările de ambulanţe a crescut cu 40% în Arad, în septembrie, față de 2019

 

Pandemia de coronaviurs a determinat creșterea semnificativă a numărului solicitărilor echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) în Arad. Acesta a crescut constant în ultimele luni, de când a început să crească şi numărul cazurilor de COVID-19.

În septembrie, echipajele au avut 6.604 intervenţii, cu 40% mai mult decât în septembrie 2019, când au fost înregistrate 4.636.

„Am suspendat toate concediile şi zilele libere, suntem suprasolicitaţi, dar cu toate acestea încercăm să facem faţă tuturor solicitărilor. Trebuie să menţionăm că doar serviciul de ambulanţă face recoltări de probe COVID-19 la domiciliu, iar numărul solicitărilor este unul uriaş. Doar în ultimele 24 de ore am avut 186 de deplasări pentru recoltare probe, faţă de o medie zilnică de 40 în săptămânile trecute", a spus managerul SAJ Arad, Raveca Nicoară, făcând un apel la arădeni "să păstreze normele de igienă şi să poarte mască în spaţii închise sau deschise, să se distanţeze fizic, să fie precauţi, pentru că noul coronavirus nu iartă pe nimeni".

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arad,   DSP Arad