Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Echipajele SMURD și Salvamont au intervenit pentru salvarea a șapte turiști care schiau pe pârtiile închise din Poiană. Autoritățile avertizează că se expun unor pericole inutile

Echipajele SMURD și Salvamont au intervenit pentru salvarea a șapte turiști care schiau pe pârtiile închise din Poiană. Autoritățile avertizează că se expun unor pericole inutile

Un articol de: Maria Zărnescu - 13 Ian 2021, 21:20
Echipajele SMURD și Salvamont au intervenit pentru salvarea a șapte turiști care schiau pe pârtiile închise din Poiană. Autoritățile avertizează că se expun unor pericole inutile FOTO: Pixabay.com Știri Locale

Miercuri, Serviciul Public Savamont Brașov a fost solicitat să intervină în cazul a șapte turiști, care schiau pe pârtiile închise din Poiană. Autoritățile anunță că a crescut numărul incidentelor de acest fel și fac apel la turiști să înțeleagă că se expun în fața unor pericole.

Savalorii se confruntă în aceste zilei cu un aflux de turiști care doresc să schieze pe pârtiile închise din Masivul Postăvaru. Totodată, iubitorii sporturilor de iarnă sunt avertizați că există o serie de pericole, stratul de zăpadă fiind unul subțire, ce ascunde multe obstacole, informează Primăria Brașov, potrivit Agerpres.

 

Pârtiile închise din Poiana Brașov, un pericol pentru iubitorii de sporturi de iarnă

 

Autoritățile au raportat un număr crescut al turiștilor care ignoră avertismentele și aleg să schieze pe pârtiile închise. Aceștia îi atenționează pe vizitatori că pentru a coborî de pe Masivul Postăvaru trebuie să folosească instalațiile de transport pe cablu, stratul de zăpadă fiind mult prea subțire pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise. (...) Reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt, în continuare, închise şi rugăm turiştii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este, pe alocuri, subţire şi poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistenţe şi planeităţi diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către staţiune trebuie făcută cu instalaţiile de transport pe cablu”, atenționează Primăria Brașov, potrivit sursei citate mai sus.

În cazul a trei dintre cei șapte turiști care au solicitat ajutorul Salvamont Brașov a fost necesară și intervenția echipajelor SMURD, iar ulterior au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare.

Din data de 1 ianuarie, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 53 de situații, implicând un număr de 54 de persoane care s-au rănit sau s-au rătăcit în Masivul Postăvaru.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Poiana Brasov,   salvamont brasov