Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale EXCLUSIV // Devine masca obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din Capitală? Instituția Prefectului, pentru B1.RO: "Așteptăm răspunsul din partea DSP"

EXCLUSIV // Devine masca obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din Capitală? Instituția Prefectului, pentru B1.RO: "Așteptăm răspunsul din partea DSP"

Un articol de: George Forcoș - 31 Iul 2020, 12:38
EXCLUSIV // Devine masca obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din Capitală? Instituția Prefectului, pentru B1.RO: "Așteptăm răspunsul din partea DSP" Foto: Pixabay Știri Locale

EXCLUSIV // În ciuda faptului că municipiul București a înregistrat joi cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus, 223 în ultimele 24 de ore, nu au intrat în vigoare încă măsuri suplimentare de protecție, așa cum s-a întâmplat deja în cazul județelor din zona roșie. Asta, în ciuda faptului că viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a propus ca masca să devină obligatorie în spațiile pietonale din Centrul Vechi.

Într-un răspuns al Instituției Prefectului Municipiului București pentru B1.RO, o astfel de măsură precum și altele menite să blocheze răspândirea noului coronavirus, vor fi luate în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prezidat de prefectul Capitalei. Acest comitet nu a fost însă convocat și nu se cunoaște încă data când se va realiza acest lucru, pentru că Instituția Prefectului așteaptă un răspuns din partea DSP București ccu privire la necesitatea impunerii unor măsuri suplimentare.

“L-am ascultat pe domul viceprimar Bădulescu. A venit cu o propunere în acest sens în cadrul Comitetului Municipal pentru situații de Urgență. De la nivelul Instituției Prefectului Municipiului București s-au făcut demersuri către DSP, pentru că este specializată să fundamenteze științific intervalele orare și locațiile. Vă ținem la curent când se va convoca ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență și în funcție de ce se hotărăște vom informa opinia publică”, a precizat Instituția Prefectului București, prin vocea purtătorului de cuvânt, Stancu-Țipișcă Mariana.

Ea a precizat că, deși la nivel național au fost luate o serie de măsuri, totul trebuie decis la nivel local:

“Există Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență unde s-au făcut propuneri evident fundamentate științific și urmează să hotărască autoritățile locale în cadrul acestor Comitete Județene, în cazul nostru Comitetul Municipal pentru Situațiid e Urgență. Mai există Hotărârea de Guvern care ar trebui să apară în Monitorul Oficial, care prevede o serie de măsuri. Totul se va decide la nivel local în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”, a mai precizat reprezentanta Prefecturii.

Aceasta a subliniat faptul că, deși viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunțat mult mai devreme propunerea privind introducerea măștii de protecție în anumite zone din București, documentele au ajuns la prefectură abia joi:  “Ce am primit pe circuitul documentelor în Instituția Prefectului, solicitare oficială din partea domnului viceprimar Bădulescu, am primit ieri. Se analizează și în funcție de răspunsul primit de la DSP, se va convoca și Comitetul”.

 

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a propus ca masca să devină obligatorie în unele zone din Centrul Vechi

 

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunțat pentru B1.RO că a propus ca purtarea măștii să devină obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei.  Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Acesta a precizat că măsura ar putea fi luată în cadrul comitetului municipal de urgență, vizează doar zona pietonală, nu terasele, și va fi introdusă pentru 30 de zile.

“Primăria municipiului Bucureșt, ca urmare a evaluării riscurilor de infecție de la nivelul Capitalei, a constatat că raportat la creșterea numărului de cazuri, se impune, datorită prezenței mare ca densitate pe o suprafață mică obligativitatea introducerii acestei măsuri, și anume a purtării măștii în zona Centrului Vechi”a explicat Aurelian Bădulescu pentru B1.RO.

 

Un nou record al numărului de cazuri noi e COVID-19 în România

 

România a înregistrat joi un nou record absolut de infectări cu noul coronavirus. La data de 30 iulie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.356 de noi cazuri.  În total, la nivel național au fost confirmate 49.591 de cazuri de infectări cu SARS-COV-2, iar 26.609 de pacienți s-au vindecat. 

În România, în data de 30 iulie, Bucureștiul deține „recordul" de infectări, detașat. Topul este completat de Argeș, Prahova, Timiș și Brașov. 

Municipiul București : au fost raportate 223 noi infectări; în Argeș - 103 noi infectări; în Prahova - 78 noi infectări; în Timiș - 76 noi infectări iar în Brașov - 60 noi infectări

La polul opus se poziționează Cluj, cu zero cazuri pozitive confirmate, respectiv Giurgiu și Cluj, cu câte un caz și Satu Mare, cu 3 pacienți testați pozitiv. 

 

Citeşte mai multe despre:   Prefectul Capitalei,   masca de protectie,   centrul vechi,   Aurelian Badulescu