Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale EXCLUSIV // Mureș: Viespi uriașe pe Platoul Corneşti. Salvamont: Sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat

EXCLUSIV // Mureș: Viespi uriașe pe Platoul Corneşti. Salvamont: Sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat

Un articol de: Irina Mina - 07 Aug 2020, 11:17
EXCLUSIV // Mureș: Viespi uriașe pe Platoul Corneşti. Salvamont: Sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat Foto: Salvamont Salvaspeo Mureș Știri Locale

Viespi uriașe au apărut, recent, pe traseele turistice care pornesc de pe Platoul Corneşti din Târgul-Mureş. Zoltan Hints, membru al echipajului Salvamont Mureș a declarat, pentru B1.ro,  că acestea apar în fiecare an și sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat, respectiv le atacă pe ele sau cuibul. Cu toate acestea, pentru evitarea evenimentelor neplăcute, autoritățile vor pune, la fel ca și în anii anteriori, panouri informative pentru a semnaliza prezența acestora în zonă.

 

Mureș: Viespi uriașe pe Platoul Corneşti

 

Salvamont Salvaspeo Mureș a anunțat, pe Facebook,  că pe traseele turistice care pornesc de pe Platoul Corneşti din Târgul-Mureş au apărut viespi uriaşe care atacă pe cei care fac sport în zona respectivă.

”Pe traseele turistice care pornesc de pe Platoul Corneşti din Tg-Mureş iarăşi au apărut viespi uriaşe care atacă pe cei care fac sport ( alergare, mountain bike, etc...) în zona respectivă ! Azi o echipă din cadrul serviciului Salvamont Mureş va inspecta şi va delimita zonele respective ! Vă rugăm să fiți precauți!!!”, potrivit mesajului publicat pe rețeaua de socializare.

 

Zoltan Hints: Viespile sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat

 

Zoltan Hints, membru al echipajului Salvamont Mureș a declarat, pentru B1.ro, că a apărut un cuib de viespi, într-un copac de pe Platoul Cornești, aflat în partea estică a municipiului Târgu Mureș. Aceste viespi uriașe apar an de an în zonă.

Echipa Salvamont Mureș este, în prezent, în teren pentru a localiza cuibul, autoritățile fiind anunțate joi de prezența lui.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Zoltan Hints a mai afirmat că viespile sunt agresive numai în cazul în care omul se comportă inadecvat, respectiv nu le atacă pe ele sau cuibul acestora. În caz contrar, potrivit membrului echipajului Salvamont Mureș, acestea pot ataca, iar înțepătura poate provoca dureri mari sau, persoanele alergice, pot ajunge la spital.

Pentru evitarea evenimentelor neplăcute, autoritățile vor pune, la fel ca și în anii anteriori, panouri informative pentru a semnaliza prezența acestora în zonă.

 

Citeşte mai multe despre:   viespi,   Mures