Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Focar de coronavirus la o secție a Spitalului Judeţean Timişoara. 9 cadre medicale și 10 pacienţi au fost testați pozitiv

Focar de coronavirus la o secție a Spitalului Judeţean Timişoara. 9 cadre medicale și 10 pacienţi au fost testați pozitiv

Un articol de: Beatris Ionita - 05 Aug 2020, 08:10
Focar de coronavirus la o secție a Spitalului Judeţean Timişoara. 9 cadre medicale și 10 pacienţi au fost testați pozitiv Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Știri Locale

Focar de coronavirus la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, unde 9 cadre medicale și 10 pacienţi au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Managerul unității medicale, Raul Pătraşcu a declarat că toți sunt asimptomatici și că focarul a izbucnit în ciuda faptului că au fost respectate protocoalele de siguranță în contextul epidemilogic actual.

Pătraşcu a făcut anunțul printr-o postare de Facebook și a asigurat că secţia a intrat în carantinată pentru următoarele 14 zile.

"Cu toate măsurile profesioniste de prevenție (testări repetate, triajul zilnic al întregului personal, monitorizarea purtării adecvate a echipamentului de protecție, circuitele speciale etc.), date ca exemplu la nivel național și internațional, având în vedere răspândirea comunitară extinsă, inevitabilul s-a produs.

În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unității noastre tot în scopul prevenției, atât personalului cât și pacienților, am descoperit în după-amiaza aceasta un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de 9 asistente/infirmiere și 10 pacienți, toți asimptomatici. Am testat toți pacienții și aproape tot personalul", a scris Pătrascu în postare. 

În urma declarării carantinei, a fost luată decizia externarii pacienților a căror teste au ieșit negative, în așa fel încât viața să nu le fie pusă în pericol, iar pacienții asimptomatici să fie transferați în spitalele suport sau externarnați și urmăriți din punct de vedere medical. În următoarele două săptămâni se vor face internări de urgență doar pe sectiile clinice de chirurgie 1, 2 și 3.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timis,   focar de coronavirus