Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Braşov. 21 de cadre medicale sunt infectate

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Braşov. 21 de cadre medicale sunt infectate

Un articol de: Beatris Ionita - 21 Oct 2020, 07:17
Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Braşov. 21 de cadre medicale sunt infectate foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic / Știri Locale

Situație critică la Spitalul Judeţean Braşov, unde 21 de cadre medicale de pe secția ATI s-au infectat cu noul coronavirus. Din primele concluzii ale anchetei epidemiologice reiese că focarul s-a declanșat în urma internării unui pacient, tată al unui medic, ce prezenta simptome specifice COVID-19, dar pe care nimeni nu l-a testat, informează antena3.ro.

 

Focarul de COVID-19 s-a răspândit printre angajații spitalului din Braşov

 

Alarma s-a dat pe 7 octombrie, când unul dintre medici s-a îmbolnăvit și a fost internat în spitalul modular din curtea aceleiași instituții. Mai apoi s-au molipsit și alți medici, asistenți și infirmiere și nici până acum focarul nu este stins. 

"Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane'', spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.

 

Personalul medical a ignorat măsurile de siguranță împotriva transmiterii virusului

 

Reprezentanţii DSP Braşov spun că personalul medical a ignorat cu bunăştiinţă normele de protecţie împotriva COVID-19.

 „În rândul personalului medical, cred că este o oboseală care practic antrenează poate o reducere a vigilenței inclusiv în momentul schimbării echipamentului de protecție, momente care poate fi asociate cu contaminarea”, a transmis Andrea Neculau, directorul DSP Brașov.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

În acest moment la spital are loc un control încrucișat al DSP și al Ministerului Sănătății care încearcă să afle ce s-a întâmplat.

 

Primul angajat al spitalului din Braşov, mort din cauza noului coronavirus 

 

La sfârșitul dăptămânii trecute s-a înregistrat și primul deces al unei angajate, din cauza virusului SARS-COV-2, în această unitate medicală. Femeia lucra la departamentul Resurse Umane al spitalului, avea 49 de ani și suferea de diabet, potrivit brasovmetropolitan.ro.

Citeşte mai multe despre:   Spitalul judetean Brasov,   focar de coronavirus,   covid-19