Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Aug 2020, 17:49
 Fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită Știri Locale

Un fost șef de serviciu de la Direcția Finanțelor Publice Galați a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru două fapte de luare de mită. Potrivit DNA, Mariana Ion-Cozma ar fi cerut și ar fi primit bani de la reprezentantul unor firme pentru a trece cu vederea nereguli constatate în urma unor controale făcute la două societăți comerciale.

 


 

Fost șef de serviciu de la Direcția Finanțelor Publice Galați, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție


 

 

Mariana Ion-Cozma, fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de luare de mită.

Într-un comunicat DNA se arată că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Marianei Ion-Cozma, la data faptei şef Serviciu Inspecţie Fiscală în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, pentru două infracţiuni de luare de mită, şi a Roxanei Cristina Grigorescu, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menţionat, pentru complicitate la luare de mită.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi o altă persoană, reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru dare de mită şi evaziune fiscală în formă continuată, dar şi alte două persoane pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

„ION-COZMA MARIANA, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită,
GRIGORESCU ROXANA-CRISTINA, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menționat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,
Persona fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată,
Două persoane fizice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.”Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune 

Șefă de la Serviciul Finanțe publice Galați cerea mită pentru a trece cu vederea neregulile


 

 

În calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata Ion-Cozma Mariana ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.

„Într-una din cele două situații, pretinderea și primirea s-a făcut și cu ajutorul inculpatei Grigorescu Roxana-Cristina (subordonata primei menționate)”, potrivit DNA.

DNA arată că sumele ar fi fost primite sub aparenţa a două contracte de acordare de burse private încheiate între cele două societăţi comerciale şi o persoană din familia Marianei Ion-Cozma, pentru ca, în schimb, aceasta să avizeze actele de control ale societăţilor respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate.

"Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a uneia dintre societăţile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziţii nereale de bunuri (cereale şi îngrăşăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziţii nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale în sumă totală de 484.362 lei", se precizează în comunicat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 484.362 lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi.