Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Galați: Un bărbat a încercat să schimbe dolari falşi la o casă de schimb din Tecuci

Galați: Un bărbat a încercat să schimbe dolari falşi la o casă de schimb din Tecuci

Un articol de: Irina Mina - 27 Iul 2020, 16:50
Galați: Un bărbat a încercat să schimbe dolari falşi la o casă de schimb din Tecuci Foto: Facebook Știri Locale

Un tânăr din județul Galați, în vârstă de 25 de ani,  a încercat să schimbe dolari falși la o casă de schimb din Tecuci, însă a fost depistat de autorități, iar pe numele său a fost întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de valori străine, potrivit unui anunț făcut de Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, pe Facebook.

 

Bărbatul a încercat să schimbe 200 de dolari falși la o casă de schimb din Tecuci

 

Mai precis, tânărul s-a dus cu 200 de dolari falși la o casă de schimb din Tecuci cu scopul de a-i schimba, însă casierița și-a data seama că moneda nu este una adevărată. Astfel că, femeia a chemat autoritățile.

Jandarmii au descoperit că pe bani era înscrisă aceeași serie.

”Casierița și-a data seama că moneda  este falsă și a chemat jandarmii.  Jandarmii, băieți vigilenți, de altfel, au mai observat ceva – dolarii aveau înscrisă aceeași serie”, se menționează pe rețeaua de socializare.

Bărbatul a fost dus la sediul poliției, iar pe numele său au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de valori străine.

În caz, polițiștii continuă cercetările.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Galați: Un bărbat a încercat să schimbe dolari falşi la o casă de schimb din Tecuci

 

Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a fost prins

 

Reamintim că, tot în România a fost prins, în iunie, cel mai mare falsificator de bacote din plastic din lume, Radu Theodor Croitoru.

Procurorii antimafia au anunțat, pe 24 iunie 2020, că a fost prins cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume în urma unei acțiuni a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și a polițiștilor. Gruparea infracțională condusă de acesta a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și a falsificat mii de bancnote de 100 de lei, creând un prejudiciu care ajunge la suma de aproximativ 1.706.500 lei.

Grupul infracțional a fost constituit încă din primăvara anului 2014. Coordonatorul grupării se ocupa de procurarea metarialelor și instrumentelor folosite pentru falsificarea banilor și punerea acestora în circulație.

”În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că, într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, se arata în comunicatul transmis de DIICOT la momentul reținerii bărbatului.

Oamenii legii au constatat că banii erau falsificați în cele mai mici detalii și, prin urmare, flasul era aproape imposibil de descoperit.

Românul a fost dat de gol de o amprentă. Mai precis, specialiștii au observat că lipirea foliilor din care este formată bancnota contrafacută a fost făcută manual, și nu folosind echipamente de lipire automată. Iar, în urma analizelor criminalistice dactiloscopice asupra unor bancnote depistate în județele Brașov și Suceava, a fost descoperită o amprentă aflată în baza de date a Poliției.  Amprenta era a unui bărbat care, între anii 1997 și 2000, fusese închis în Penitenciarul Codlea pentru furt și care era cunoscut de polițiști pentru că se ocupa, printre altele, cu falsificarea chitanțelor pentru plata taxei de primă înmatriculare.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   Stiri Tecuci