Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Giurgiu: Garda de Mediu, amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, împotriva celor care ard ilegal deşeuri

Giurgiu: Garda de Mediu, amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, împotriva celor care ard ilegal deşeuri

Un articol de: Irina Mina - 23 Noi 2020, 17:52
Giurgiu: Garda de Mediu, amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, împotriva celor care ard ilegal deşeuri Foto: mmediu.ro Știri Locale

Amenzi de 232.000 lei au fost aplicate de Garda de Mediu în urma descinderilor din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, pe care le-a făcut împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, împotriva celor care ard ilegal deşeuri.

Amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor Gărzii de Mediu în comuna Vărăşti

„În data de 20 noiembrie, a avut loc o acţiune de control împotriva celor care ard şi depozitează ilegal deşeuri pe raza localităţii Vărăşti, din judeţul Giurgiu. Controlul a fost efectuat de echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei. Descinderea a vizat localizarea zonelor în care se incinerează ilegal deşeuri, în vederea valorificării materialelor reciclabile, precum şi desfăşurarea unor activităţi neautorizate de colectare a deşeurilor din localitatea Vărăşti”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

În cadrul acțiunii, au fost încheiate 10 acte de control şi au fost aplicate nouă amenzi, în valoare totală de 232.000 lei şi un avertisment.

Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deşeurilor, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens.

Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni complementare, constând în suspendarea activității de colectare deșeuri până la obținerea actelor de reglementare. Totodată, a fost ridicată o cantitate de aproximativ 6,260 tone deșeuri amestecate, depozitate ilegal pe domeniul public, în scopul eliminării finale.

„Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, în privinţa deţinerii actelor de reglementare pentru activităţile desfăşurate, precum şi pentru legalitatea funcţionării în conformitate cu actele deţinute. Ca urmare a celor constatate în timpul verificărilor, au fost impuse măsuri de eliminare a deşeurilor identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare şi valorificare a deşeurilor, în lipsa existenţei sau respectării autorizaţiilor de mediu. Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi pe amplasamente neautorizate în acest sens”, se mai precizează în document.

Acţiunea a reunit 11 echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi peste 100 de efective ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Au fost utilizate drone.

Garda Naţională de Mediu a organizat, recent, descinderi similare privind legalitatatea activităţilor de colectare a deşeurilor în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa şi în localitatea Sinteşti, din judeţul Ilfov.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Garda de Mediu,   Giurgiu