Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Grădina Zoologică din Timișoara va fi desființată / Primarul Dominic Fritz: „Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene”

Grădina Zoologică din Timișoara va fi desființată / Primarul Dominic Fritz: „Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene”

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Noi 2020, 14:06
Grădina Zoologică din Timișoara va fi desființată / Primarul Dominic Fritz: „Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene” Știri Locale

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat închiderea Grădinii Zoologice din oraș, menționând că îngrijirea animalelor nu este realizată la standard europene, amintind despre cazul unui cerb grav bolnav.

 

Grădina Zoologică din Timișoara se va închide

 

„În Grădina Zoologică nu s-au mai făcut investiţii de ani de zile şi trăieşte pe un buget enorm de mic, la limită, nu există un management profesionist. Chiar dacă muncitorii de acolo chiar se străduiesc, îngrijirea animalelor nu este la standarde europene și uneori se văd și rezultate.

Vă amintiți că acum una, două luni au fost omorâți cangurii din zoo, pentru că avem probleme cu paza, și acum aveam acest cerb bolnav. Starea lui de sănătate nu este bună, este sub supraveghere medicală, diagnosticul este indigestie prin împăstare, adică s-a aglomerat hrană în stomac.

Nu sunt veterinar, dar mă tem că pentru acest cerb speranțele nu sunt foarte mari, Nu a fost o maltratare specifică, s-a îmbolnăvit de 2, 3 săptămâni, dar e foarte clar că situația la zoo nu mai poate rămâne așa cum este, așa că am avut mai multe discuții în aceste zile și am luat decizia să închidem Grădina Zoologică până când avem un concept de dezvoltare foarte clar, până când facem niște investiții majore, și până când putem să o redeschidem ca o Grădină zoologică educativă în care conservarea și biodiversitatea este prioritate, și nu un divertisment”, a declarat Dominic Fritz, precizând că zilele următoare se va demara o analiză în urma căreia se va stabili ce se va întâmpla cu animalele.

 

Dominic Fritz nu renunță la iluminatul stradal festiv în Timișoara

 

Chiar dacă Târgul de Craciun nu va putea fi organizat cu mare fast anul acesta în Timișaora, la fel ca în marile orașe din țară, din cauza pandemiei, edilul Dominic Fritz caută totuși o soluție pentru un "târg minimalist", în timp ce exclude categoric evenimentele la care oamenii s-ar putea înghesui. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

„E foarte clar că nu o să avem un târg de Crăciun în formă obișnuită în acest an. Analizăm să vedem dacă există forme minime de târg, poate și în cartiere, dar trebuie să observăm foarte bine situația epidemiologică. Eu sunt sceptic că o să avem un târg care să merite acest nume. Bineînțeles că, din păcate, nu vom avea evenimente mari, concerte, de Revelion sau de Ziua României", a declarat Dominic Fritz pentru adevarul.ro.

Cu toate acestea, în ceea ce privește luminițele de sărbătoare din oraș, Fritz este hotărât să nu facă rabat. 

"Ce vom avea cu siguranță este iluminat festiv pentru că, deși trecem printr-o perioada mai grea, e important să avem o atmosfera de sărbători și copiii să simtă că este perioada Crăciunului. Vom avea niște ornamente, niște luminițe, atât în centru, dar și în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosfera și în cartiere", a declarat Dominic Fritz.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timișoara,   Gradina Zoologica,   Dominic Fritz