Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Grădiniță din Constanța, închisă după izbucnirea unui focar de COVID-19

Grădiniță din Constanța, închisă după izbucnirea unui focar de COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Feb 2021, 21:15
Grădiniță din Constanța, închisă după izbucnirea unui focar de COVID-19 Foto: pixabay.com Știri Locale

Focar COVID la o grădiniţă din municipiul Constanţa. Unitatea a fost închisă după ce apariţia a patru cazuri de COVID-19, dintre care două la copii. Ca urmare, activitatea se va derula în următoarele două săptămâni în sistem online.

Este vorba de grădiniţa Roboţel din municipiul Constanţa, unde s-au îmbolnăvit doi copii, o educatoare şi la o îngrijitoare. 

Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni a fost votată hotărârea numărul 13 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care prevede modificarea scenariilor de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

În majoritatea cazurilor unităţile respective trec din scenariul 1 de funcţionare în scenariul 2 sau invers în funcţie de rata incidenţei din localităţile respective.

În municipiul Constanţa toate unităţile de învăţământ se află în scenariul 2 de funcţionare. Rata incidenţei în municipiul Constanţa în ultimele 14 zile este de 2,17, iar la nivelul judeţului de 1,29.

 

Ministerul Sănătății face apel la părinți să nu-și trimită copiii la școală dacă au simptome specifice COVID-19

 

Ministerul Sănătății face apel la părinți să nu-și trimită copiii la școală dacă observă că aceștia au simptome specifice infecției cu noul coronavirus. 

”Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea. Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, a transmis Ministerul Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   constanta ,   focar de coronavirus,   gradinita