Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Iași: 9 elevi din două școli sunt infectați cu COVID-19. Cursurile au fost mutate în mediul online

Iași: 9 elevi din două școli sunt infectați cu COVID-19. Cursurile au fost mutate în mediul online

Un articol de: Beatris Ionita - 28 Sep 2020, 16:24
Iași: 9 elevi din două școli sunt infectați cu COVID-19. Cursurile au fost mutate în mediul online Foto: Pixabay.com Știri Locale

Nouă elevi din două şcoli din judeţul Iaşi au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunțat că unul dintre copii este elev în clasa pregătitoare din Şcoala Gimnazială "Al. I. Cuza" din oraşul Podu Iloaiei, iar ceilalţi opt sunt elevi la Colegiul Pedagogic din Iaşi. Cele două unități de învățământ au suspendat cursurile în instituție, urmând ca aceastea să se desfășoare online.

"Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a nouă elevi, două unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea "faţă în faţă" la nivel de clasă şi unitate şcolară. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respectiv de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi", a transmis DSP.

În județul Iași, în ultimele 24 de ore au fost confimate 172 de noi cazuri, totalul fiind de 4911.

 

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 în România, de luni, 28 septembrie

 

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 123.944 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.271 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internaţi 557 de pacienţi, acesta fiind un nou record negativ înregistrat de la debutul pandemiei de Covid-19 în țara noastră.

Bucureștiul rămâne orașul cu cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu COVID-19, urmat de Vaslui, Prahova, Iași și Brașov, potrivit raportării transmise luni, 29 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

  Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

 

Citeşte mai multe despre:   iași,   Covid-19,   scoli inchise,   Pandemie,   Scenariu Rosu,   cursuri online