Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Incendiu puternic la marginea Capitalei: Două hale din Bragadiru, cuprinse de flăcări. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert (FOTO, VIDEO)

Incendiu puternic la marginea Capitalei: Două hale din Bragadiru, cuprinse de flăcări. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Iul 2020, 19:43
Incendiu puternic la marginea Capitalei: Două hale din Bragadiru, cuprinse de flăcări. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert (FOTO, VIDEO) Galerie foto (6) Știri Locale

Două hale din localitatea ilfoveană Bragadiru au fost cuprinse de flăcări joi după-amiază. Incendiul puternic izbucnit la marginea Capitalei se manifestă la hale și silozuri de depozitare și afectează o suprafață de aproximativ 5000 mp.

 

Incendiu violent la două hale din Bragadiru. 24 de autospeciale intervin

 

Obiectul de activitate este ambalarea și distribuția produselor alimentare, în principal a orezului.

Incendiul a dus la degajări mari de fum, iar, la ora redactării acestei știri, peste 20 de autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului. Potrivit primelor informații, nu există persoane rănite.

Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert.

”Incendiu major produs pe Șos. de Centură, în Bragadiru, degajări mari de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, se arată în mesajul Ro-Alert transmis de autorități.

În depozitele cuprinse de flăcări se află și recipiente ușor inflamabile și explozibile și există pericolul de extindere a focului.

A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

ISU București Ilfov: Fumul se degajă într-o coloană pe verticală. Există posibilitatea ca acest incendiu să se extindă

 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, a declarat că există pericolul ca incendiul să se extindă atât la clădirile aflate în aceeași curte cu halele care ard, dar și la alte clădiri învecinate, aparținând altor proprietari.

”Sunt 24 de autospeciale care sunt, în acest moment, în dispozitiv și, la solicitarea comandantului intervenției, încă cinci autospeciale au fost solicitate în sprijin, autospeciale de mare capacitate, întrucât este neviie de foarte multă apă în procesul de localizare a acestui incendiu. Este un incendiu cu manifestare foarte puternic, flăcările sunt foarte mari. (...) Fumul se degajă într-o coloană pe verticală, însă poate fi influențată direcția de propagare. Estimăm că, în acest moment, nu există un pericol pentru locatarii din zonă, mai ales că în zonă se găsesc, în special, spații pentru depozitare, producție, activități comerciale. Există posibilitatea ca acest incendiu să se extindă în principal la toate corpurile de clădire care există în această proprietate, în această curte interioară, dar și la alte clădiri învechinate, cu alte destinații, ale altor proprietari. Încercăm ca acest lucru să nu se întâmple. Sunt amplasate autospeciale de jur împrejurul acestor hale pentru a acționa pe toate laturile”, a explicat Daniel Vasile.

Întrebat dacă fumul degajat de incendiu este unul toxic, purtătorul de cuvânt al ISU București a explicat: ”Este un fum înecăcios, specific materialelor combustibile care ard. Există și solvenți, diluanți, care favorizează dezvoltarea incendiului și există un pericol, în primul rând, pentru echipele de intervenție și mai puțin pentru locatarii din zonă pentru că există o degajare pe verticală a coloanei cu fum”.

De asemenea, Daniel Vasile a precizat că există resurse de alimentare cu apă în incinta complexului în care a izbucnit incendiul, însă aceste resurse sunt insuficiente pentru necesarul de apă. De aceea, o parte din autospeciale alimentează din localitatea Bragadiru, unde există hidranți.

”Sunt aduse și alte tipuri de resurse, inclusiv o motopompă pentru a putea alimenta”, a mai pecizat Daniel Vasile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bragadiru