Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Irina a primit un apel de la o persoană care greșise numărul în timp ce se afla în vacanță. Avea să îi salveze viața, deși cele două nu se cunoșteau

Irina a primit un apel de la o persoană care greșise numărul în timp ce se afla în vacanță. Avea să îi salveze viața, deși cele două nu se cunoșteau

Un articol de: Roxana Mirea - 26 Aug 2020, 22:53
Irina a primit un apel de la o persoană care greșise numărul în timp ce se afla în vacanță. Avea să îi salveze viața, deși cele două nu se cunoșteau sursa Foto: Facebook / ISU Vrancea Știri Locale

S-a dovedit încă o dată că spiritul civic poate salva vieți. În după-amiaza zilei de miercuri, Irina a ajutat la salvarea vieții unei bărtâne, în vârstă de 88 de ani. În timp ce se deplasa din Galați spre litoral, aflându-se în concediu cu familia, femeia a primit un apel de la o persoană care greșise numărul. Din respectivul apel, Irina și-a dat seama că ceva nu este în regulă, că cea care a sunat nu se simțea deloc bine. Așa că a decis să sune la 112.

 

Spiritul civic al Irinei a salvat viața unei persoane

 

Irina, în jurul orei 14:00, a primit un apel din partea unei persoane care greșise numărul.

„Alo, Mihaela! Mă simt rău, nu știu, ce să fac?”, s-a auzit de la capătul celălalt al liniei.

Irina i-a spus femeii că nu este Mihaela și că să îi zică dacă o poate ajuta cu ceva. În acel moment, s-a făcut o pauză lungă, iar Irina putea auzi doar gemetele bâtrânei, moment în care femeia și-a amintit de mătușa ei, care a stat două zile în casă, fără ajutor.

Irina încerca să o facă pe femeie să îi spună ce a pățit, dat discuția s-a întrerupt. Atunci, spiritul civic al Irinei era în alertă, așa că a sunat la 112, unde i-a răspuns operatoarea de la S.T.S. Ialomița.

„Doamnă, am fost sunată de pe un număr de telefon de o persoană necunoscută, care probabil a greșit numărul. Persoana părea că se simte rău și este singură în casă”, i-a explicat Irina operatoarei.

Aceasta a cerut datele de contact ale Irinei și numărul de telefon după care a fost sunată. După obținerea datelor, S.T.S. a redirecționat cazul către dispecerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea (I.S.U. Vrancea), care au trecut imediat la localizarea zonei de unde a fost efectuat apelul.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

 

Irina a mai sunat o dată la numărul de telefon necunoscut

 

Totuși, Irina nu a putut să stea liniștită, știind că cineva avea nevoie disperată de ajutor. Aceasta a mai sunat încă o dată la numărul necunoscut și, din fericire, bătrâna i-a răspuns, dezvăluindu-i numele ei.

Irina a sunat din nou la 112 și a oferit informațiile suplimentare.

Având datele de identificare, dispecerii I.S.U. Vrancea au luat de îndată legătura cu colegii lor polițiști, care s-au mobilizat și au găsit repede adresa persoanei în baza de date, care se afla situată pe o strada din municipiul Focșani. Au trimis un echipaj în recunoaștere. Totodată, la adresa indicată s-au deplasat de urgență un echipaj de intervenție din cadrul I.S.U. Vrancea și un echipaj al Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.

Pompierii au pătruns în apartamentul situat la etajul al doilea, cu ajutorul unei scări de fereastră. În interior, a fost găsită o femeie, în vârstă de 88 de ani, conștientă dar cu starea sănătății precară. Femeia a fost preluată de echipajul S.A.J. și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

Spiritul civic al Irinei a salvat viața unei persoane

În această după-amiază, în jurul orei...

Publicată de ISU Vrancea pe Miercuri, 26 august 2020
Citeşte mai multe despre:   Stiri Vrancea