Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Jandarmeria București a dat amenzi în valoare de 7.000 lei protestatarilor din Piața Victoriei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Jandarmeria București a dat amenzi în valoare de 7.000 lei protestatarilor din Piața Victoriei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Un articol de: Maria Zărnescu - 09 Noi 2020, 07:53
Jandarmeria București a dat amenzi în valoare de 7.000 lei protestatarilor din Piața Victoriei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID Știri Locale

Duminică, Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei unora dintre participanții la protestul din Piața Victoriei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combdatere a răspândirii noului coronavirus, scrie Agerpres.

Potrivit datelor oferite de către Direcția Generală a Jandarmeriei municipiului București, citate de Agerpres, echipele de dialog le-au auds la cunoștință, protestatarilor de la fața locului prevederile legae și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestora.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (...) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, precizează Jandarmeria București, potrivit sursei citate mai sus.

Mai mult decât atât, o persoană care a fost surprinsă folosind o dronă în Piața Victoriei a fost sancționată contrvențional.

Protestul organizat duminică în Pitața Victoriei a vizat noile restricții și măsuri anunțate de Guvern pentru combaterea efectelor pandemiei, la nivel național.