Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Masca, obligatorie chiar și în cimitir. Județul care a luat măsura radicală

Masca, obligatorie chiar și în cimitir. Județul care a luat măsura radicală

Un articol de: Laura Vasile - 01 Aug 2020, 23:01
Masca, obligatorie chiar și în cimitir. Județul care a luat măsura radicală Foto: Pixabay.com Știri Locale

Masca a devenit obligatorie chiar și în cimitir în județul Dâmbovița. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, care a stabilit, sâmbătă, 1 iulie, extinderea obligativităţii purtării măştii sanitare şi în alte spaţii în aer liber decât cele stabilite iniţial.

”Începând cu 2 august, ora 6.00, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane din gări, autogări şi alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcaşelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice”, informează Prefectura Dâmboviţa, într-un comunicat postat pe o rețea de socializare.

Masca se instituie în intervalul orar 6:00-23:00. Conform Biroului de Presă al Instituției Prefectului, măsurile intră în vigoare de pe 2 august, ora 12.00.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020.

Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiștilor, zonele în care este limitat(06.00-23.00) programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Printre zonele enumerate se regăsește și județul Dâmbovița.

 

Citeşte mai multe despre:   masca obligatorie spatiul deschis,   cimitir,   județul Dâmbovița