Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Municipiul Constanța va primi o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan

Municipiul Constanța va primi o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan

Un articol de: Raluca Tindeche - 03 Dec 2020, 21:44
Municipiul Constanța va primi o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan Foto: Facebook/ Primaria Constanta Știri Locale

Municipiul Constanţa va beneficia de o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 din partea unui oraş din Taiwan şi a unei asociaţii.

Valoarea testelor este peste 10.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, primăria oraşului Kaohsiungd va dona 200.000 de măşti faciale de protecţie care vor ajunge în perioada următoare.

Joi a avut loc o ceremonie online de predare simbolică a măştilor de protecţie, fiind și primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi Chen Chi-Mai, potrivit Hotnews.

De asemenea, o asociație a ajutat pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan, reprezentată de Constantin Damov, preşedinte, şi Cristina Neacşu, secretar al Asociaţiei. 

"Vergil Chiţac a menţionat în context că situaţia pandemică din municipiul Constanţa şi în general din judeţul Constanţa şi din România rămâne în continuare gravă şi îngrijorătoare, necesitând soluţii şi măsuri urgente de sprijin”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa. 

Totodată, o asociație pentru promovarea schimburilor economice şi culturale va sponsoriza municipiul Constanţa transferând, într-o primă etapă, 1.700 seturi de teste rapide COVID, iar apoi alte 2.300 de teste rapide, în valoare totală de peste 10.000 de euro.

Potrivit sursei citate, primăria municipiului Constanţa va crea lanţul logistic pentru toate donaţiile în curs de a fi primite şi recepţionate. 

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Carantina din municipiul Constanţa s-ar putea prelungi

 

Constanța este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, iar carantina s-ar putea prelungi. Prefectul Silviu Coşa a anunțat că vor fi înăsprite verificările şi vor fi suplimentate forţele de ordine.

Prefectul Constanţei a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică face analiza de risc pentru a vedea dacă se trebuie prelungită carantina.

“În momentul de faţă DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care deja v-aţi obişnuit. Având în vedere că rata de incidenţă este în momentul de faţă la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă şansele sunt foarte mari să se prelungească. Constanţa este o comunitate foarte mare ca şi număr al populaţiei, ştiţi că rata de incidenţă se calculează pornind şi de la populaţia existentă în cadrul localităţii respective. În momentul de faţă ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5-10,8 la mie, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat şi care se vor intensifica în perioada următoare precum şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, în sensul că regulile sunt respectate”, potrivit News.ro. 

“Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nimeni nu şi le doreşte, dar din păcate din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru acest inconvenient, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm nişte măsuri”, a spus Silviu Coșa. 

Acesta a spus că deplasarea la secţiile de votare duminică se poate face de către alegători fără declaraţie pe propria răspundere, doar cu cartea de identitate. 

Rata de infectare în municipiul Constanţa este joi de 10,54, iar la nivelului judeţului de 7,15, fiind cea mai mare din ţară. 

Citeşte mai multe despre:   Constanta,   donatie