Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Noi restricţii în Dâmbovița. Rata de infectare din Pucioasa a sărit de 1,81 la mia de locuitori

Noi restricţii în Dâmbovița. Rata de infectare din Pucioasa a sărit de 1,81 la mia de locuitori

Un articol de: Andrei Ștefan - 13 Oct 2020, 11:23
Noi restricţii în Dâmbovița. Rata de infectare din Pucioasa a sărit de 1,81 la mia de locuitori Foto: Pixabay Știri Locale

Pe raza oraşului Pucioasa din judeţul Dâmboviţa, restaurantele, cafenelele care funcţionează în spaţii închise şi sălile de jocuri de noroc își vor suspenda activitatea, deoarece în localitate se înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 de 1,81 la o mia de locuitori.

 

Noi restricţii în Pucioasa, Jud. DâmbovițaPentru a stopa răspândirea virusului, autorităţile au impus și obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschide, între orele 6:00 şi 20:00.

„Începând cu data de 12 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00 – 20:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza oraşului. Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 5 ani”, au mai decis autorităţile judeţene, conform Hotărârii 45/11.10.2020 a CJSU Dâmboviţa.  

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, a decis ca începând de luni, 12 octombrie, se va interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza oraşului Pucioasa.  

Excepţie vor face restaurantele unităţilor de cazare care vor putea să îi servească doar pe clienţii cazaţi, iar în cazul jocurilor de noroc este permisă activitatea de vânzare a lozurilor şi biletelor.

Tot de luni, se suspendă programul cinematografelor, instituţiilor de spectacole în oraşul Pucioasa.

Restricţiile se vor aplica în toată perioada în care incidenţa cumulată a cazurilor va fi mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, dar nu mai puţin de 14 zile de la data instituirii acestora, au mai decis membrii CJSU.

De asemenea, de săptămâna trecută, purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în zona unităţilor şcolare în toate localităţile din Dâmbovița cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

„Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Pucioasa,   Stiri Dambovita