Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale O comună din județul Dâmbovița intră în carantină din cauza faptului că localnicii ignoră măsurile de protecție sanitară

O comună din județul Dâmbovița intră în carantină din cauza faptului că localnicii ignoră măsurile de protecție sanitară

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Feb 2021, 23:36
O comună din județul Dâmbovița intră în carantină din cauza faptului că localnicii ignoră măsurile de protecție sanitară Sursa foto: Pixabay Știri Locale

Comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa intră în carantină, joi dimineaţă, la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile. Raed Arafat, a emis, miercuri, Ordinul nr. 6.448 din privind instituirea carantinei zonale. În zona respectivă se înregistrează o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori. 

Potrivit șefului DSU, riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă", în condițiile în care localnicii nu respectă măsurile de protecție sanitară din propria inițiativă, transmite news.ro.  

În Ordinul şefului DSU privind carantinarea comunei Pucheni sunt precizate măsurile obligatorii care trebuie respectate atât de către persoanele care se află permanent în zonă cât şi de cele care tranzitează localitatea. Astfel, este interzisă deplasarea localnicilor în afara gospodăriei, fără un motiv întemeiat, între orele 22:00 şi 6:00, ieşirea şi intrarea în localitate sunt permise numai cu motive justificate, cu declaraţie pe propria răspundere sa adeverinţă eliberată de angajator.

Ordinul şefului DSU prevede de asemenea că slujbele religioase în biserici cu caracter colectiv se vor face fără public, însă  „este permis accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane”, iar la slujbele în aer liber trebuie păstrată o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate între participanţi, cu păstrarea regulilor de protecţie sanitară.

La slujbele de botezuri, cununii sau înmormântări pot participa cel mult 16 persoane, cu tot cu cei care oficiază serviciul religios, iar evenimentele private sunt complet interzise.

 

Citeşte mai multe despre:   județul Dâmbovița,   carantina zonala