Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale O femeie a decedat la Centrul de Dializã Vaslui, din cauza indiferenței medicilor

O femeie a decedat la Centrul de Dializã Vaslui, din cauza indiferenței medicilor

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Sep 2020, 16:57
O femeie a decedat la Centrul de Dializã Vaslui, din cauza indiferenței medicilor Știri Locale

Un incident revoltător s-a petrecut în Vaslui. O pacientă a decedat în timp ce aștepta să intre la dializă. Femeia a început să se simtă rău, dar medicii i-au spus să aștepte. 

Aceasta aștepta pe scaun, apoi a anunțat personalul centrului că nu se simte bine. Medicii i-au spus să aștepte, cu toate că starea femeii era una gravă.

Din păcate, femeia a suferit un stop-cardiorespirator. Aceasta a fost resuscitată mai bine de 2 ore, însă medicii au fost nevoiți să declare decesul la ora 8:41. Pacienții martori au declarat cã femeia a murit cu zile, din cauza nepăsării, conform Vremeanoua.ro.

”Dorim sã mentionam cã prioritatea noastrã este starea de bine a pacientilor. Angajatii nostri sunt alãturi de pacienti, actionând cu mare angajament pentru a asigura calitatea îngrijirii acestora.

Referitor la decesul pacientei la care faceti referire, vã comunicãm urmãtoarele: Pacienta urma tratament de dializa din anul 2007, în ultimii 9 ani fiind pacienta centrului nostru si prezentând, pe lângã insuficientã renala cronicã stadiul terminal, si alte comorbiditãti. La ora 06:10 pacienta soseste în centru conform programãrii, cu masina BGS, si i se efectueazã triajul epidemiologic în incinta clinicii, de cãtre personalul nostru medical (medic si asistenta medicalã),  pacienta fiind stabilã hemodinamic si respirator  la acel moment si fãrã acuze de stare de rãu. La ora 06:20, înainte de conectarea pentru tratamentul de dializã, se instaleazã stop cardiorespirator.

Conform procedurilor noastre, medicul initiazã manevrele de resuscitare si se apeleazã 112. Echipajul SMURD ajunge în centru în 15 minute de la apel. Precizãm cã la sosirea echipajului SMURD pacienta îsi reluase activitatea cardiacã. Din pãcate, în decurs de câteva minute de la sosirea SMURD, pacienta reintrã în stop cardiorespirator. S-au continuat manevrele de resuscitare pânã la ora 08:41, când s-a declarat decesul.

Epicriza de deces a fost întocmitã de medicul de pe echipajul SMURD. În centru au fost prezente echipaje ale Politiei si Procurori din cadrul Parchetului competent, precum si familia pacientei decedate. Certificatul de deces a fost eliberat de cãtre medicul de familie. Inerent, evenimentul a avut un impact emotional negativ asupra celorlalti pacienti. Mentionãm cã pacientii care urmau sã înceapã dializa în sala în care s-au efectuat manevrele de resuscitare nu au putut intra la ora programatã, ceea ce a generat nemultumiri.” au transmis reprezentanți ai Fresenius NephroCare, firma care asigurã servicii medicale în centrul de Dializã din Vaslui. 

 

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   dializa ,   deces,   vaslui ,   stiri locale