Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale O femeie din Suceava a creat mai multe conturi false de Facebook și s-a dat drept polițistă. Așa a reușit să escrocheze mai mulți oameni

O femeie din Suceava a creat mai multe conturi false de Facebook și s-a dat drept polițistă. Așa a reușit să escrocheze mai mulți oameni

Un articol de: Roxana Mirea - 26 Aug 2020, 19:20
O femeie din Suceava a creat mai multe conturi false de Facebook și s-a dat drept polițistă. Așa a reușit să escrocheze mai mulți oameni Știri Locale

O femeie din Suceava a pretins că este polițist, folosindu-se de mai multe conturi de Facebook false. Scopul acesteia era de a escroca oamenii. Fotografiile pe care le folosea femeia pentru realizarea conturilor false erau sustrase de la persoane reale. Aceasta este acuzată de mai multe multe fapte de trafic de influenţă, după cum a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Femeia din Suceava s-a dat drept polițist pe Facebook

 

Femeia din Suceava a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Suceava și este acuzată de mai multe fapte de trafic de influenţă. Aceasta a creat mai multe conturi false pe Facebook realizate cu fotografii sustrase de la persoane reale, potrivit adevarul.ro.

Femeia, cu ajutorul unui cont fals, a abordat o persoană care avea permisul de conducere reținut. Aceasta s-a dat drept polițist la Serviciul Rutier Suceava și i-a cerut 800 de euro pentru a vorbi cu un alt polițist pentru a-i returna permisul.

În ceea ce privește acest al doilea polițist, inculpata realizase un alt cont fals de Facebook pentru a întări faptul că bărbatul va primi permisul dacă plătește suma cerută.

Bărbatul a picat în plasă și a trimis banii în două tranșe, în datele de 6 aprilie, respectiv 7 aprilie 2020. De asemenea, femeia, cu ajutorul aceluiași cont fals, i-a mai cerut bărbatului să-i împrumute 3.000 lei. Desigur, aceasta nu a mai returnat banii.

 

Inculpata a păcălit și o mamă care are copilul grav bolnav

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Într-un alt caz, femeia s-a dat drept tot polițist și i-a spus unei alte femei, care avea un copil bolnav, că vrea să o ajute pentru ameliorarea stării de sănătate a bebelușului, în vârstă de două luni. De asemenea, i-a promis că o va ajuta să obțină intervenţii medicale în cadrul unei clinici private specializate din oraşul Viena, Austria.

„Inculpata a întărit această aparenţă prin prezentarea unei false adeverinţe de 'atestare juridică poliţist', apoi prin abordarea persoanei vătămate de pe un alt cont din aplicaţia Facebook cu alt nume, pretinzând a fi mama lui 'A' şi că va face tot posibilul să o ajute, precum şi prin simularea şi prezentarea unor conversaţii pe aplicaţia Whatsapp cu un pretins medic ori a unui pretins poliţist, persoane fictive, care ar fi avut menirea să faciliteze efectuarea intervenţiilor medicale asupra bebeluşului persoanei vătămate. În aceste împrejurări, inculpata a solicitat, fără a avea intenţia de a-i restitui, respectiv a primit, de la persoana vătămată astfel indusă în eroare, suma de 2.000 lei, remisă efectiv prin transfer bancar în data de 16.03.2020, iar după ce i-a câştigat încrederea numitei C, în urma mai multor conversaţii, persoana vătămată C fiind în aşteptarea concretizării demersurilor medicale promise anterior, inculpata i-a mai solicitat, fără a avea intenţia de a-i restitui şi a primit efectiv, direct de la C, în numerar, sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, în intervalul 17.03.2020 - 07.04.2020, prima sumă sub pretextul fals de contravaloare pentru intervenţia medicală necesară copilului, iar a doua sumă cu titlu de împrumut, sub pretextul fals şi mincinos al achitării avansului la un apartament, pretins contractat în mun. Bistriţa, unde inculpata şi C ar fi urmat să locuiască alături de copil, cauzându-i astfel, prin manoperele dolozive expuse, o pagubă persoanei vătămate C, în cuantum de 5.000 lei şi 1.000 de euro, din care i-au fost restituite ulterior, doar după izbucnirea unui scandal, sumele de 2.000 lei prin transfer bancar şi 500 lei şi 50 euro în numerar prin intermediul unui complice", se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Femeia are antecedente penale, fiind condamnată anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, comise prin acelaşi mod de operare şi a fost arestată preventiv.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava