Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale O grenadă a fost descoperită într-un imobil de pe Calea Victoriei. Clădirea a fost evacuată

O grenadă a fost descoperită într-un imobil de pe Calea Victoriei. Clădirea a fost evacuată

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Oct 2020, 19:48
O grenadă a fost descoperită într-un imobil de pe Calea Victoriei. Clădirea a fost evacuată Sursa Foto: hotnews.ro Știri Locale

O grenadă a fost descoperită într-un imobil din centrul Bucureștiului, joi. Dispozitivul explozibil a ieșit la iveală în timpul lucrărilor de consolidare a imobilului de pe Calea Victoriei nr. 22-24, cunoscut sub numele de Blocul Rosenthal, situat chiar lângă pasajul VillaCrosse. Pentru siguranța tuturor persoanelor care se aflau în șantier, s-a decis evacuarea clădirii și apelarea de urgență a organelor abilitate. La fața locului au venit polițiștii, pompierii și pirotehniștii, circulația fiind blocată și muncitorii evacuați. Ca urmare a incidentului, circulația a fost blocată în zonă. 

Grenada se afla în subsolul imobilului și era într-o stare vizibilă de degradare. și are, cel mai probabil.Potrivit comunicatului transmis de Primăria Capitalei, aceasta are o vechime de peste 30 ani. În urma verificărilor, pompierii au constatat că este o grenadă defensivă fără focos și au ridicat-o pentru distrugere.

Nivelul -2 al clădirii, unde se afla dispozitivul, era plin cu gunoaie și nu mai fusese folosit de aproape 30 de ani, ușile de intrare fiind zidite, iar camerele complet inundate.
Timp de 30 de ani, Blocul Rosenthal a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” a angajaților BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerț Exterior. După 1999, imobilul din Calea Victoriei a rămas în paragină.

Clădirea, monument istoric,are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferinţe, la etajul şapte se află o sală de sport şi un bufet la etajul opt. La parter au fost spaţii comerciale. Abia în anul 2017, Primăria Municipiului a obţinut dreptul de administrare asupra întregii clădiri, încadrată în clasa II de risc seismic", se menţionează în comunicat. 

 

Citeşte mai multe despre:   Calea Victoriei,   grenadă