Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Pacient rănit la Spitalul Judeţean din Timișoara, în timpul unei tomografii

Pacient rănit la Spitalul Judeţean din Timișoara, în timpul unei tomografii

Un articol de: Irina Mina - 29 Aug 2020, 18:22
Pacient rănit la Spitalul Judeţean din Timișoara, în timpul unei tomografii Știri Locale

Un incident care putea avea următi tragice s-a petrecut sâmbătă la Spitalul Judeţean din Timișoara. Un pacient a fost rănit uşor în timp ce i se făcea o tomografie computerizată, a anunţat managerul unităţii medicale, Raul Pătraşcu.

 

Pacient rănit la Spitalul Judeţean din Timișoara. Raul Pătrașcu: Putea să se întâmple un dezastru

 

Managerul unităţii medicale a declarat că putea să se întâmple ”un dezastru” deoarece cupola se roteşte cu o viteză de 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Acesta a mai afirmat că pacienta care era scanată în acel moment a fost doar rănită uşor.

”Am avut astăzi parte în jurul orei 1 de un eveniment halucinant în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, despre care eu nu am mai auzit în viaţa mea să se poată întâmpla şi nici nu am mai văzut: cupola de protecţie a computerului tomograf, care costă într-un cerc cu un diametru de aproximativ un metru de plastic cu margini ascuţite de aluminiu, s-a desprins în timp ce un pacient era scanat. Acea cupolă se roteşte cu o viteză de 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Din fericire pacienta care era scanată în acel moment a fost doar rănită uşor necesitând două fire de sutură pe braţ, însă putea să se întâmple un dezastru. La acea viteză cupola, capacul de protecţie acţionează mai rău decât un cuţit”, a menționat el.

Raul Pătraşcu a mai precizat că ”Putea să îi secţioneze gâtul, putea să îi secţioneze corpul şi să ne confruntăm cu o tragedie”, adăugând că ”este un eveniment halucinant având în vedere toate evenimentele care au avut loc de când am venit ca manager al acestui spital”.

Bărbatul declară că acest aparat are o calitate slabă.

”În primul rând am descoperit că acest CT, care a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii PSD în anul 2018 în program cu Banca Mondială, e de o calitate foarte slabă, a fost recepţionat de către spital, dar nu avea autorizaţie de funcţionare din partea CNCAN. El a funcţionat un an şi jumătate fără autorizaţie de funcţionare. Noi l-am oprit imediat, am chemat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Raportul Corpului de Control arată că ministerul a fost indus în eroare de către reprezentanţii spitalului când aceştia au semnat pentru recepţia acestuia şi astfel aparatul a funcţionat un an şi jumătate fără autorizaţiile necesare. (...) Noi l-am oprit în februarie 2020, când l-am descoperit, iar autorizaţia am primit-o abia pe 4 iunie de la CNCAN", a spus Pătraşcu, scrie Agerpres.

De asemenea, managerul unității medicale a mai transmis că şi în alte unităţi medicale sunt aparate de acest fel.Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

”Deci ne putem aştepta, poate, la astfel de tragedii şi în alte spitale, având în vedere calitatea josnică a acestui aparat chinezesc, de altfel. În acel raport de service se arată că aparatul este complet funcţional, fără nicio problemă şi nu pune în niciun pericol pacienţii. Noi nu nu am mai vrut să folosim acest aparat având în vedere calitatea slabă nu doar a componentelor, ci şi a imaginii pe care o oferă, însă am fost nevoiţi”, a avertizat el.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   spital