Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Prahova: Prefectul vrea intensificarea controalelor în stațiuni, în condițiile în care rata infectărilor cu coronavirus este în creștere

Prahova: Prefectul vrea intensificarea controalelor în stațiuni, în condițiile în care rata infectărilor cu coronavirus este în creștere

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 17:54
Prahova: Prefectul vrea intensificarea controalelor în stațiuni, în condițiile în care rata infectărilor cu coronavirus este în creștere Foto: pixabay.com Știri Locale

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, vrea sporirea controalelor în stațiunile de pe Valea Prahovei, în condițiile în care în aceste localități rata incidenței infectărilor cu coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. De altfel, specialiștii au avertizat că, în contextul aproprierii lunilor de iarnă, Valea Prahovei ar putea deveni o zonă extrem de periculoasă din punctul de vedere al riscului de transmitere a noului coronavirus în rândul turiștilor.

 

Se cer controale intense în stațiunile de pe Valea Prahovei: Prefectul cere autorităților locale să verifice dacă regulile de protecție sanitară se respectă

 

În cadrul unei vizite pe care a făcut-o, joi, în orașele Sinaia și Bușteni, prefectul Cristian Ionescu ”le-a recomandat primarilor din orașele Sinaia și Bușteni, domnul Vlad Oprea și Mircea Corbu,  o mai mare mobilizare în privința acțiunilor întreprinse în unitățile-administrativ teritoriale amintite, în vederea conștientizării populației și a limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, le-a solicitat să continue acțiunile de dezinfecție pe domeniul public și să intensifice controalele în vederea monitorizării respectării tuturor măsurilor impuse atât persoanelor fizice, cât și juridice, de legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Prahova.

În acest moment, conform restricțiilor instituite de autorități, în stațiunile de pe Valea Prahovei, activitatea restaurantelor și cafenelelor din unitățile de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități. De asemenea, este permisă prepararea și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice care nu sunt consumare în spațiile respective.

Potrivit sursei citate, prefectul de Prahova se va întoarce în acest sfârșit de săptămână în stațiuni pentru a verifica dacă regulile sunt respectate. Și tot atunci, Cristian Ionescu va controla și alte zone de agrement din județ, cum este zona Barajului Paltinu.

Potrivit autorităților locale, la începutul acestei săptămâni, în stațiunile montane ratele incidenței cumulate a cazurilor de coronavirus erau următoarele: Sinaia - 5,87, la Buşteni – 6,39, Azuga – 3,82.

 

Specialiștii din sănătate avertizează asupra pericolului răspândirii noului coronavirus în stațiunile montane 

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

În ceea ce privește pericolul infectării cu coronavirus în stațiunile de pe Valea Prahovei, expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș a precizat: ”Dacă pe litoral, oamenii petreceau foarte mult timp afară sau în spații închise, dar cu ușile deschise și în sistem de ventilație, acum vor petrece mult timp înăuntru, iar riscul de infecție este extrem de mare, mai ales dacă există aglomerație. O măsură responsabilă ar fi, în acest moment, interzicerea oricăror manifestări de grup. Iar aici mă refer și la stațiunile de munte și părtii, acestea nu ar trebui să aibă activitate”.

În acest context, reprezentanții Asociaţiei Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) au stabilit un set de măsuri de siguranţă sanitară pentru turişti.

Astfel, se propune ca la instalaţiile de cablu închise, telecabine şi gondole, să se reducă capacitatea de transport. De asemenea, aceștia recomanda ca spațiile din telecabine și telegondole să fie ventilate corespunzător prin deschiderea geamurilor, iar acestea să fie frecvent dezinfectate.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Valea Prahovei,   coronavirus