Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Prefectul Sibiului: Facem eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor în urma creşterii numărului bolnavilor Covid

Prefectul Sibiului: Facem eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor în urma creşterii numărului bolnavilor Covid

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Oct 2020, 20:54
Prefectul Sibiului: Facem eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor în urma creşterii numărului bolnavilor Covid Sursa Foto: Libertatea Știri Locale

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a anunțat marţi, 27 octombrie, că autorităţile locale depun eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor apărute în sistemul sanitar ca urmare a creşterii numărului de noi cazuri de infecție cu virusul Covid-19 din judeţ, menţionând, printre altele, că la Spitalul Municipal Mediaş au fost create 20 de locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

 

 

”S-au creat un număr de 20 de paturi”

 

 

”Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaş, unde în acest moment se internează primii pacienţi COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi, dintre care două dispun de dotare specifică secţiei ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcţiona la capacitate şi randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanenţă pacienţii care vor avea nevoie de cele două paturi dotate pentru ATI”, a afirmat prefectul Mircea Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, prefectul a mai afirmat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost demarată deja procedura de achiziţie pentru o staţie de oxigen care va deservi şase paturi cu dotare ATI situate în structura modulară şi, totodată, s-au demarat angajările de personal care să deservească pacienţii din această structură.

”Urmează ca în aproximativ 14 zile toate procesele demarate să fie încheiate şi aceste paturi să poată funcţiona”, a spus acesta.

Mai mult decât atât, sala sindicală aflată în corpul administrativ al Spitalului Judeţean va fi amenajată şi transformată în punct de sprijin pentru secţia UPU, urmând să fie folosită pentru recoltarea de probe, pentru tratament şi pentru izolarea pacienţilor în boxe separate.

”În ceea ce priveşte situaţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condiţiile în care personalul de acolo îşi desfăşoară activitatea sunt dificile (...) Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum şi extinderea zonei unde sunt pacienţii suspecţi de infecţie COVID-19. Mâine dimineaţă vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU şi vă anunţăm de îndată ce ştim exact în cât timp aceasta va fi gata”, a mai spus Mircea Creţu.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

 

 

Mircea Crețu: ”Reprezentanţii autorităţilor publice depun eforturi în vederea soluţionării a cât mai multor dificultăţi”

 

 

Prefectul de Sibiu a declarat că va lua măsuri şi pentru mărirea capacităţii de testare pentru depistarea infecției cu malaria respiratorie declanșată de noul virus ucigaș Covid-19.

”În acest moment se fac în medie aproximativ 350 de teste pe zi (...) Am solicitat punctual să mi se comunice de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă, în condiţiile în care sunt funcţionale trei aparate de testare RT-PCR, două în cadrul SCJU Sibiu şi unul în cadrul Spitalului de Pediatrie. De asemenea, la nivel naţional se lucrează la îmbunătăţirea sistemului informatic de raportări, astfel că în curând la nivel local vom avea o situaţie foarte clară a numărului de teste efectuate (...) Având în vedere contextul naţional şi implicit situaţia dificilă existentă la nivelul judeţului Sibiu privitor la lipsa locurilor destinate îngrijirii persoanelor infectate cu noul SARS-Cov-2 din unităţile sanitare vă asigurăm că reprezentanţii autorităţilor publice depun eforturi în vederea soluţionării a cât mai multor dificultăţi apărute în mod gradual ca urmare a creşterii semnificative a numărului de persoane confirmate cu COVID-19 care prezintă o stare de sănătate ce necesită îngrijiri medicale de specialitate”, a mai spus prefectul, conform Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   Prefectura Sibiu,   coronavirus al doilea val