Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, mesaj pentru cei care nu vor să poarte mască: Nu doresc să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, mesaj pentru cei care nu vor să poarte mască: Nu doresc să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă

Un articol de: Traian Avarvarei - 29 Iul 2020, 12:59
Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, mesaj pentru cei care nu vor să poarte mască: Nu doresc să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă Foto: Facebook / Dan Manu Știri Locale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Dan Manu, transmite, miercuri, după ce masca de protecție a devenit obligatorie pentru argeșeni inclusiv în spațiile deschise, că scopul deciziei este de a nu se ajunge la situația în care “să ne dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă".

 

 

Șeful Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, mesaj către cei care contestă purtarea măștii

 

 

Potrivit datelor INSP, Argeșul este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România.

Totodată, Argeșul este primul județ din România în care s-a decis obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise.

"Nu vreau să ajungem să ne dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă", transmite șeful Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, într-o postare pe Facebook.

Manu,d e profesie medic, mai spune că în secţiile de Terapie Intensivă situaţia a devenit critică, astfel că măsura privind purtarea măştilor de protecţie inclusiv în spaţii deschise era absolut necesară.

"Îi înţeleg pe cei care spun că masca provoacă un disconfort, dar o să îi rog pe aceştia să vizualizeze, doar pentru câteva clipe, imaginea a ceea ce se întâmplă în spitalele din judeţ în acest moment, unde se dă permanent o luptă contracronometru pentru viaţă şi pentru fiecare respiraţie. Faptul că am fost nevoiţi să solicităm una dintre cele cinci unităţi de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi ale DSU arată clar situaţia dramatică în care se află judeţul nostru. Creşterea accelerată a numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19 a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de Terapie Intensivă şi trebuia să creştem capacitatea pentru a putea îngriji bolnavii critici. Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă", se arată în mesajul acestuia.

Dan Manu face apel la solidaritate pentru depăşirea crizei pe care o traversează judeţul Argeş.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

"Traversăm cu toţii o perioadă foarte dificilă. Ştiu că este greu de acceptat situaţia în care ne aflăm şi că viaţa noastră de zi cu zi arată altfel faţă de cum eram obişnuiţi. Pandemia de COVID-19 are în continuare un impact major asupra societăţii şi nu putem decât să ne adaptăm, să fim precauţi, să fim solidari faţă de cei din jurul nostru şi să ne unim forţele. (...) Măsurile pot fi considerate dure, dar trebuie să conştientizăm, în al 12-lea ceas, că doar împreună, prin acest efort comun, prin respectarea cu stricteţe a regulilor de protecţie, putem stopa răspândirea virusului şi putem evita îmbolnăvirea noastră şi a celor dragi", se mai arată în mesaj.

 

 

Masca, obligatorie în toate locurile din Argeș

 

 

 

Începând de miercuri, în Argeș, masca este obligatorie și în spaţii deschise, aglomerate. Deocamdată, nu se carantinează/izolează nicio localitate din județ. Cu toate acestea au fost anunțate mai multe măsuri pentru blocarea răspândirii noului coronavirus.

Activitățile comerciale, inclusiv evenimentele private (și drive in) se încheie obligatoriu la ora 22.00, respectiv ora 23.00 în weekend.

Totodată, sunt interzise dansurile/jocurile la orice eveniment (sunt permise doar pentru persoane din aceiași familie!)

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată, în cel mai recent raport, că se înregistrează un trend ascendent al îmbolnăvirilor cu Covid-19 în 34 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Concret, 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat, în săptămâna 20 - 26 iulie, în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

În judeţul Argeş se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 200 de cazuri/ 100.000 locuitori, iar în alte 7 judeţe - peste 100/ 100.000 de locuitori.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arges,   bilant covid-19,   bilant imbolnaviri coronavirus