Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Președintele Consiliului Județean Bihor, decizie de ultimă oră. Ilie Bolojan concediază jumătate din salariații instituției

Președintele Consiliului Județean Bihor, decizie de ultimă oră. Ilie Bolojan concediază jumătate din salariații instituției

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Oct 2020, 20:16
Președintele Consiliului Județean Bihor, decizie de ultimă oră. Ilie Bolojan concediază jumătate din salariații instituției Sursa Foto: banatuldeazi.ro Știri Locale

Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat marți seară că jumătate dintre angajații instituției pe care o conduce vor fi concediați de la 1 decembrie, în condițiile în care a constatat că aproape toate compartimentele aveau un personal supradimensionat, transmite ebihoreanul.ro.

 

 

Ilie Bolojan concediază jumătate din angajații Consiliului Județean Bihor

 

 

În total, 86 de angajaţi vor fi concediaţi, iar în Consiliul Județean vor mai lucra doar 88 de persoane.

Ilie Bolojan a afirmat că după ce a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi a „constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”: „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și există „structuri întregi fără obiect de activitate”.

Acesta a citat ca exemplu o structură care avea ca sarcină gestionarea ariilor protejate, deși „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

„La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marţi, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această funcţie, pe care a preluat-o cu o săptămână în urmă.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

 

Cabinetul președintelui CJ va fi redus la jumătate

 

 

Noua organigramă care urmează să fie votată joi prevede o reducere drastică faţă de cea instituită sub conducerea lui Pasztor Sandor în 2018, care conţinea 195 posturi, dintre care 174 sunt în prezent ocupate.

Cabinetul preşedintelui Consiliului Județean va fi redus de la 6 posturi la 3, iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur.

Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu – Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare și Biroul de presă și imagine.

„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a mai spus Ilie Bolojan.

Citeşte mai multe despre:   Ilie Bolojan,   Știri Bihor,   concedieri bugetari