Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, testat pozitiv pentru COVID-19

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, testat pozitiv pentru COVID-19

Un articol de: Irina Mina - 12 Oct 2020, 19:48
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, testat pozitiv pentru COVID-19 Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Știri Locale

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a anunţat luni seara, pe pagina sa de Facebook, că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, starea sa de sănătate fiind stabilă.

”Tocmai am primit rezultatul testului şi, din păcate, mă alătur miilor de români confirmaţi pozitiv de COVID-19. Deocamdată, starea mea de sănătate este stabilă şi conform procedurii m-am izolat, protejându-i pe ceilalţi. Sunt voci care pun la îndoială existenţa virusului, sunt oameni ce cred, însă în aceste momente, în faţa inamicului invizibil, cel mai înţelept este să respectăm cu toţii regulile. Multă sănătate tuturor! Am încredere că prin profesionalismul cadrelor medicale, prin puterea şi bunătatea lui Dumnezeu, vom trece şi peste această etapă”, a transmis Radu Moldovan, citat de Agerpres.

Restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 în două comune din Bistriţa-Năsăud

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a dispus restricţionarea activităţii cu publicul a restaurantelor din interiorul clădirilor şi a sălilor de jocuri de noroc în comunele Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, decizia intrând în vigoare luni.

Mai exact, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc din comunele Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, transmite News.ro.

"Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, transmite Prefectura judeţului.

Totodată, în cele două localităţi, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, în raportul zilnic, că la nivel național au fost confirmate 2.069 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 10.051 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu SARS-Cov-2, dintre care 118.912  pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Totodată, în acest moment 628 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național a ajuns la 5.467. Asta după ce de duminică de la ora 10.00 până luni la ora 10.00, au murit 56 de persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre 37 bărbați și 19 femei care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București. Toate aceste persoane prezentau și alte comorbidități.

În ceea ce privește zonele cu cele mai ridicate rate ale incidenței cazurilor de coronavirus la o mie de locuitori, acestea sunt: București – 2,66, Alba – 2,35, Vâlcea -2,32, Iași – 1,96, Bacău – 1,99, Neamț – 1,91, Teleorman – 1,74, Sălaj – 1,80, Sibiu – 1,73, Caraș-Severin – 1,64, Cluj – 1,66, Brașov – 1,55, Timiș – 1,56, Vaslui – 1,57, Ilfov – 1,50.

Județele cu 0 infectări în ultimele 24 de ore

Cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în București (413), Iași (164) și Prahova (110). Există în schimb și județe cu foarte puține infectări în ultimele 24 de ore sau chiar deloc.

Bistrița-Năsăud și Covasna sunt județele cu 0 infectări în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În Olt s-a înregistrat o singură infectare, în Satu Mare două, în Sălaj 3, în Caraș-Severn 4, iar în Tulcea 6.

Pe toată perioada pandemiei, județele menționate s-au remarcat prin numărul mic de infectări. Cele mai puține infectări în 8 luni de COVID-19 s-au contorizat în Satu Mare (924). Cele mai multe infectări sunt în București (22.950) și Suceava (7.220) și Prahova (7.016).

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Moldovan,   coronavirus