Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Primăria Constanţa amenajează centre de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de imunizare împotriva coronavirusului

Primăria Constanţa amenajează centre de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de imunizare împotriva coronavirusului

Un articol de: Catinca Giosanu - 31 Dec 2020, 13:34
Primăria Constanţa amenajează centre de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de imunizare împotriva coronavirusului foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chicago Tribune/TNS/ABACA Știri Locale

Autoritățile din Constanţa au început pregătirile pentru ca a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva virusului COVID-19 să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, fiind amenajate mai multe centre de imunizare în incinta Pavilionului Expoziţional şi la spitalul modular de pe Stadionul Portul, a informat joi administraţia locală.

 

Constanța se pregătește pentru a doua etapă a campaniei de imunizareCu toate acestea, centrele de vaccinare vor funcţiona după ce vor fi evaluate şi autorizate de către reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.

"Având în vedere că se apropie cu paşi repezi startul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Primăria Municipiului Constanţa a început pregătirile pentru ca aceasta să se desfăşoare în condiţii de siguranţă atât pentru personalul medical, cât şi pentru persoanele care se vor vaccina. În Constanţa, acţiunea de imunizare se va desfăşura la Pavilionul Expoziţional şi în spitalul modular amplasat pe Stadionul Portul, în incinta cărora vor fi amenajate mai multe centre de vaccinare", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Primăriei Constanţa.

 

Când va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 în ConstanțaAstfel, municipalitatea va asigura execuţia lucrărilor de compartimentare, branşare a fiecărui centru medical la reţelele de apă/canalizare şi dotare a acestora cu mobilier specific.

"Pe lângă asigurarea spaţiilor necesare, care vor fi amenajate cu respectarea circuitului unidirecţional (intrări şi ieşiri separate), Primăria Constanţa va asigura execuţia lucrărilor de compartimentare şi branşare a fiecărui centru de vaccinare la reţelele de apă/ canalizare şi alte utilităţi. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activităţii de vaccinare: mese speciale, scaune, dar şi echipamente şi produse pentru asigurarea igienei şi curăţeniei", a menționat administraţia locală.

În a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi imunizate persoanele care prezintă un grad ridicat de risc. Mai precis, vor fi imuzinați lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, urmând ca în etapa a treia să fie vaccinată populaţia generală.

Prefectura Constanţa a anunţat, miercuri, 30 decembrie, că prima etapă de vaccinare, adresată lucrătorilor din domeniile medical şi social, va începe în judeţul Constanţa pe 4 ianuarie 2021.

Aproximativ 4.300 de persoane din municipiu și-au exprimat dorinţa de a se imuniza până în prezent.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Constanta,   campanie de vaccinare,   pandemie de coronavirus