Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a primit o amendă de 100.000 de lei din cauza poluării

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a primit o amendă de 100.000 de lei din cauza poluării

Un articol de: George Lupu - 03 Sep 2020, 17:55
Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a primit o amendă de 100.000 de lei din cauza poluării Știri Locale

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a primit o amendă de 100.000 de lei din partea Comisariatului Gărzii de Mediu pe motiv că aceasta a poluat aerul în timpul trecerii gazelor de la o instalaţie veche pe una nouă.

Potrivit autorităților, timp de o jumătate de oră, miercuri dimineaţă, nivelul de hidrogen sulfurat în unele zone din oraş a fost de aproape 15 ori mai mare decât limita maximă admisă.

Verificările Gărzii de Mediu Prahova au fost făcute după ce Prefectura Prahova a cerut public acestei instituţii să stabilească sursa poluării şi a mirosului puternic din cauza căruia numeroşi localnici din Ploieşti au sesizat, miercuri dimineaţă, autorităţile, reclamând poluarea masivă a aerului.

Garda de Mediu Prahova a transmis Prefecturii că a constatat că la staţia de monitorizare din zona cartierului Mihai Bravu, ce aparţine Petrotel Lukoil, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat a fost depăşit miercuri dimineaţă, între orele 06.30 şi 07.00.

Conform concluziilor Gărzii de Mediu, nivelul hidrogenului sulfurat eliberat în aer a fost de aproape 15 ori mai mare decât valoarea maximă admisă.

"În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele: Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» şi, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, conform programului investiţional. În timpul operaţiei, pe o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc” se arată în răspunsul Gărzii de Mediu la solicitarea Prefecturii Prahova.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ploiesti,   poluare,   Lukoil