Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Restricții în Arad, din cauza focarelor de pestă porcină. Toate traseelor turistice montane s-au închis

Restricții în Arad, din cauza focarelor de pestă porcină. Toate traseelor turistice montane s-au închis

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Mar 2021, 22:32
Restricții în Arad, din cauza focarelor de pestă porcină. Toate traseelor turistice montane s-au închis Sursa Foto: Phil DuFrene /Unsplash Știri Locale

Restricții din cauza focarelor de pestă porcină. Toate traseele montane din județul Arad au fost închise, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Județean Arad, în subordinea căruia se află Serviciul Salvamont Salvaspeo.

"Având în vedere situaţia epidemiologică de pe raza judeţului Arad în ceea ce priveşte pesta porcină africană, în conformitate cu Hotărârea nr. 1 din 26.02.2021 privind măsurile adoptate în cadrul şedinţei Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad din data de 26.02.2021, Consiliul Judeţean Arad a emis o atenţionare privind închiderea tuturor traseelor turistice montane din arealul Munţilor Zărand, Codru-Moma şi Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul judeţul Arad şi la limita cu judeţele învecinate, Bihor, Hunedoara şi Alba. Se interzic drumeţiile, raliurile, competiţiile sportive, activităţile turistice şi de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri şi alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale judeţului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate şi nemarcate etc.), cu excepţia vehiculelor care desfăşoară activităţi autorizate în zonă. Fac excepţie competiţiile şi activităţile care se desfăşoară pe drumurile de interes naţional, judeţean şi local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri. Această decizie este în primul rând una preventivă şi rămâne în vigoare până la data revocării Hotărârii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad", a precizat Consiliul Judeţean, citează stiripesurse.ro.

Epidemia de pestă porcină africană a început, în judeţul Arad, pe 4 august 2020, de când infecţia a fost confirmată la 268 de porci din gospodării, iar în total au fost ucişi preventiv 2.268 porci domestici.

Restricții au fost luate și în octombrie 2020. În județul Arad sunt peste 40 de focare de pesta porcină africană, iar în păduri au fost descoperite peste 100 de cadavre de porci mistreți, decedați din cauza bolii. În prezent, sunt active 47 de focare de pestă porcină africană.

Citeşte mai multe despre:   Arad,   restrictii,   pesta porcina