Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Alba Iulia intră în scenariul roşu: masca de protecție obligatorie, se închid restaurantele, şcolile vor funcționa în sistem online

Alba Iulia intră în scenariul roşu: masca de protecție obligatorie, se închid restaurantele, şcolile vor funcționa în sistem online

Un articol de: Catinca Giosanu - 15 Oct 2020, 18:23
Alba Iulia intră în scenariul roşu: masca de protecție obligatorie, se închid restaurantele, şcolile vor funcționa în sistem online Foto: Pixabay Știri Locale

Municipiul Albă Iulia, oraș în care incidența a ajuns la 3,24, cu 243 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 depistate de la 1 octombrie, din care 39 în ultimele 24 de ore, va intra de joi seară, de la ora 22:00, pentru o perioada de 14 zile, în scenariul roșu, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), transmite Adevărul.ro.

 

 

Noi restricţii la Alba Iulia după trecerea în scenariul „roşu“

 

 

Comitetul pentru Situații de Urgență Albă Iulia a hotărât joi suspendarea temporară a activităților didactice în toate unitățile care presupun prezența față în față, cursurile urmând a se desfășura în sistem online, precum și instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gură, pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În plus, se suspendă activitatea tuturor restaurantelor, barurilor și a cafenelelor în spațiile interioare, precum și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

 

 

Decizia CLSU

 Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

 

CLSU Alba Iulia a adoptat Hotărârea nr. 17 din 15.10.2020, privind unele măsuri pentru gestionarea infecţiilor cu virusul ucigaș SARS-Cov-2, pe teritoriul municipiului:

- Se suspendă temporar activităţile didactice în toate unităţile care presupun prezenţa faţă in faţă, cursurile urmând a se desfăşura in sistem on ine, scenariul 3-roşu.  

- Se consideră necesară instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.  

- Se interzice desfăşurarea activităţilor cu publicul instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber.  

- Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.).  

- Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în spaţiile interioare.  

- Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

- Se suspendă activitatea Talciocului din municipiul Alba Iulia.

Urmărirea şi verificarea punerii în aplicare a prevederilor prezentei hotărârii se vor face de către autorităţiile cu competenţă în domeniu.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus al doilea val,   Stiri Alba Iulia,   focare covid-19