Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Scenariu roșu pentru reluarea cursurilor într-o comună din Galați. Elevii nu vor reveni în bănci

Scenariu roșu pentru reluarea cursurilor într-o comună din Galați. Elevii nu vor reveni în bănci

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Sep 2020, 12:34
Scenariu roșu pentru reluarea cursurilor într-o comună din Galați. Elevii nu vor reveni în bănci Foto: Pixabay Știri Locale

Galați este primul judeţ unde Inspectoratul școlar a anunţat cum își vor relua cursurile elevii, din 14 septembrie.

 

Scenariu roșu pentru reluarea cursurilor într-o comună din Galați

 

Într-o singură comună rata de infectare cu COVID-19 este atât de mare, încât începerea școlii se va face doar online, conform scenariului roşu.

În comuna Suhurlui din Galați, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este cu mult peste 3 cazuri la mia de locuitori, iar Inspectoratul școlar și Direcția de sănătate publică au decis ca elevii să rămână acasă.

Părinții celor peste 200 de elevi sunt nemulțumiți, mai ales că mulți copii nu au tablete sau acces la internet și nu știu cum se vor descurca doar online.

Până acum, din cele 8.000 de tablete solicitate în tot județul, primăriile au achiziționat mai puțin de jumătate.

 

Alte patru localități din județul Galați, în scenariul galben

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

În alte patru localități din județul Galați, școala va începe în scenariul galben, deoarece există mai mult de un caz de infectare la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Așadar, preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din anii terminali vor merge cu prioritate la școală. Ceilalți vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Luni, direcţiile de sănătate publică din toată ţara sunt aşteptate să anunțe cum vor începe elevii şcoala, în funcție de situația epidemiologică locală.

 

Ministrul Educației, despre tabletele destinate elevilor

 

„Există un Ordin de ministru elaborat încă din iulie. E vorba de programul Școala de acasă”, cu cele 250.000 de tablete. Acolo e prevăzut faptul că fiecare inspectorat școlar va realiza o procedură de distribuire, vorbim de criterii generale deja prevăzute în ordin: copiii care nu au niciun dispozitiv și provin din medii defavorizate sau acei copii care nu au un dispozitiv propriu. Deci vorbim de dispozitivul propriu”, a precizat Monica Anisie, sâmbătă, într-o intervenție pentru B1 TV, despre tabletele destinate elevilor.

 

Monica Anisie, despre sistemul hibrid de învățământ

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că fiecare școală va decide pentru ea dacă are sălile suficient de mari încât să fie respectată distanțarea fizică de un metru între elevi. Dacă acest lucru este posibil, atunci împărțirea claselor nu este obligatorie.

A mai spus, de asemenea, că în sistemul hibrid de învățământ, clasele se împart și jumătate dintre elevi vin la școală, cealaltă jumătate face cursuri online, apoi rolurile se inversează. Elevii cu boli cronice sau care au în familie persoane din categoriile de risc pot face școala exclusiv online, dar doar aceștia.

Părinții lor vor trebui să facă dovada cu o adeverință de la medicul de familie. Copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă, astfel că profesorul nu va trebui să țină ora de două ori.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati