Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Sibiu: Cel mai mare focar de COVID-19 din județ, de la începutul pandemiei. 40 de persoane de la un cămin de bătrâni privat sunt infectate

Sibiu: Cel mai mare focar de COVID-19 din județ, de la începutul pandemiei. 40 de persoane de la un cămin de bătrâni privat sunt infectate

Un articol de: Beatris Ionita - 30 Sep 2020, 17:36
Sibiu: Cel mai mare focar de COVID-19 din județ, de la începutul pandemiei. 40 de persoane de la un cămin de bătrâni privat sunt infectate Sursa Foto: Hepta Știri Locale

Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni privat din județul Sibiu. 40 de persoane, dintre care 9 angajați și 31 vârstnici au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Până acum, în respectiva instituție au fost testate 115 persoane, respectiv 76 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 80 și 96 de ani, și 39 de angajați.

Focarul este cel mai mare de până acum înregistrat de la debutul pandemiei în județul SIbiu, iar ca  urmare a declanșării acestuia, cele 40 de persoane se află în izolare.

„Toate persoanele din cămin confirmate cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatice, drept dovadă că nu au rămas internate. În cămin am luat toate măsurile de dezinfectare și aerisire a camerelor”, a declarat directoarea căminului, pentru turnulsfatului.ro.

Potrivit Sibiu Independent, numele azilului de bătrâni este Senioren Haus Bethel Șelimbăr. Vecinii instituției au ddeclarat pentru sursa citată că în ultimele zile au văzut multe ambulanțe care au preluat persoane din centru. 

În cadrul unui Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Șelimbăr, DSP Sibiu a identificat un focar de infecție care a evoluat cu un număr de 40 de cazuri pozitive, dintre care 9 sunt angajați, iar 31 beneficiari. În cadrul centrului au fost testate în total un număr de 115 persoane (76 de beneficiari și 39 de angajați).Ținând cont că toate cele 40 de cazuri sunt izolate de comunitate, nu se impune măsura carantinării localității Șelimbăr”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu.

Citeşte mai multe despre:   Sibiu,   COVID-19,   camin de batrani