Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Sibiu: Medicii cer închiderea centrelor comerciale și suspendarea târgurilor pentru a opri răspândirea noului coronavirus

Sibiu: Medicii cer închiderea centrelor comerciale și suspendarea târgurilor pentru a opri răspândirea noului coronavirus

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Oct 2020, 20:22
Sibiu: Medicii cer închiderea centrelor comerciale și suspendarea târgurilor pentru a opri răspândirea noului coronavirus Foto: Pixabay.com Știri Locale

Medicii din Sibiu le cer autorităţilor să închidă mall-urile din oraș și să suspende târgurile, considerate adevărate focar de răspândire a virusului COVID-19.

Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, medicul Liliana Coldea, recomandă reducerea activităţii în zonele aglomerate, adică în principalul centru comercial din municipiul Sibiu şi cel din comuna învecinată, Şelimbăr și spune că ar fi normal să funcţioneze doar magazinele care comercializează produse alimentare.

În plus, medicii sibieni care se ocupă de pacienți COVID, se plâng că nu sunt consultați atunci când cei de la Direcția de Sănătate Publică iau decizii. 

“Noi nu suntem consultaţi, DSP-ul vine cu propunerile”, a explicat, pentru , directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea, agerpres.


 

Medic urgentist, certat de Prefectul Sibiului pentru că a cerut mai multe paturi la ATI

 

Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu de luni a fost una tensionată. Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic, care a cerut mai multe paturi la ATI pentru bolnavii de Covid-19.

„Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat și vineri datele legate de numărul îmbolnăvirilor și măsurile care s-au luat. La ceea ce se întâmplă în Serviciul de Urgență, la numărul de prezentări pe care îl avem pe partea de COVID, cred că trebuie să ne mai gândim – să se gândească cei care pot lua măsuri – la obținerea unui număr mai mare pentru internări. Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare. În această perioadă ne ocupăm de pacienții cu forme grave și severe, care se prezintă în urgență și care devin gravi și severi după o săptămână. Când era vorba despre 90 de cazuri pe zi ne descurcam, actualmente au fost 120, chiar 150 cazuri pe zi…”, este semnalul de alarmă transmis de dr. Voichita Halmaghi, specialsit în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, care l-a scos din minți, luni, pe prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, potrivit Ora de Sibiu.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a ținut să precizeze că această discuție nu face subiectul ședinței, nedorind să dea lămuriri.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

„Mâine (n.red.: marți) la ora 13.00 avem întâlnire cu medicii, cu directorii de spitale. (…) Ne facem de toată minunea acum. Ce facem, ne spunem fiecare nemulțumirile? Faceți ca și cum sunteți de la presă. Acum v-ați dat seama că e nevoie de paturi? (…) Mâine la ora 13 vă ascult propunerile”, i-a răspuns prefectul medicului sibian.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în județul Sibiu fuseseră înregistrate de la începutul pandemiei 4394 de cazuri de Covid-19, dintre care 45 în ultimele 24 de ore.

Citeşte mai multe despre:   Sibiu,   restrictii,   COVID-19