Situație incredibilă în Gorj: Trei medici diagosticați cu COVID-19 au fugit din spital. Unde au fost găsiți

Situație incredibilă în Gorj: Trei medici diagosticați cu COVID-19 au fugit din spital. Unde au fost găsiți
Foto: pixabay.com

Trei medici s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce au fugit din Spitalul Județean din Târgu Jiu deși sunt infectați cu noul coronavirus. Autoritățile din Gorj au început căutările încă de joi seară iar, în cele din urmă, cadrele medicale au fost găsite acasă și duse înapoi la spital, informează Digi 24.

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus au fugit din Spitalul Județean din Târgu Jiu

Este vorba despre trei femei, cadre medicale la Spitalului Județean Târgu Jiu, cu vârste cuprinse între 31 și 55 ani, care erau internate de câteva zile. Printre acestea se află un medic pneumolog și unul specializat în terapie intensivă.

Dispariția din spital a celor trei cadre medicale a fost constatată joi seară de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj care au mers la Spitalul din Târgu Jiu ca să verifice situația paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19. Ulterior inspectorii DSP au controlat și modul în care restul pacienților sunt tratați în secțiile unității medicale și astfel au constatat că cele trei paciente infectate cu SARS-CoV-2 lipsesc din salon. Astfel, reprezentanții DSP i-au alertat pe polițiști.

Pe numele celor trei medici a fost dechis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În cele din urmă, femeile au fost găsite acasă și transportate la secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Ele plecaseră în cursul zilei de joi din unitatea medicală.

Pe numele celor trei a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, condcerea Spitalului Județean Târgu Jiu a deschis o anchetă în acest caz.

Situația la zi a cazurilor de coronavirus din România

Potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Gorj, de la începutul crizei sanitare și până acum au fost confirmate 2.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 72 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Rata incidenței cumulate a cazurilor de cooronavirus la nivelul înteregului județ este de 1,28 la mia de locuitori.

România a depășit, joi, pragul de 6.000 de infectări zilnice cu noulcoronavirus. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 6.481 de noi îmbolnăviri. 868 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă, de asemenea un număr-record. Totodată, autoritățile anunță că de miercuri până joi au decedat 83 de persoane infectate cucoronavirus.Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe