Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Sep 2020, 22:47
Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume Știri Locale

Comuna Verești se confruntă cu o situație atipică la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești toți cei 15 candidati ai unui partid au același nume de familie, transmit jurnaliștii de la publicația locală Monitorul de Suceava.

 

 

Situație fără precedent în Suceava

 

 

Potrivit sursei anterior citate, pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești figurează 15 candidați ai unui partid. De menționat este că toți au același nume de familie. Mai exact, este vorba despre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local.

14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. După cum era de așteptat, prenumele celor candidează la Consiliul Local Verești din partea Partidei Romilor ”Pro Europa” sunt diferite. Cu toate acestea, pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu.

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral județean a explicat că deși cei 15 candidați au același nume, ei nu fac parte din aceeași familie.

De asemenea, aceasta a mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești.ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

 

 

Ce este Partida Romilor ”Pro Europa”

 

 

Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03 aprilie 1990 prin efectele unei sentințe civile.

În perioada 2013-2016, Asociația Partida Romilor Pro-Europa a implementat programul național „Totul pentru sănătate, totul pentru educație” care urmărește, printre altele, creșterea numărului de copii romi înscriși la licee și facultăți pe locurile special alocate de Guvernul României în cadrul măsurilor afirmative pentru îmbunătățirea situației comunităților de romi, și să ofere adulților romi șansa să își reia studiile.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava,   alegeri locale 2020