Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Trei angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Harghita, testați pozitiv cu COVID-19. Au fost internați în spital

Trei angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Harghita, testați pozitiv cu COVID-19. Au fost internați în spital

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Aug 2020, 14:48
Trei angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Harghita, testați pozitiv cu COVID-19. Au fost internați în spital foto: Hepta.ro Știri Locale

Potrivit unui comunicat al IJJ Harghita, trei angajați ai Inspectoratului au fost depistați cu COVID-19. Cele trei persoane au fost internate în spital, sub atentă observație.

 

Trei angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Harghita, infectați cu COVID-19

 

Mai exact, un angajat a prezentat simptome specifice de coronavirus, iar rezultatul în urma testărilor a ieșit pozitiv. Ulteriro, au fost depistați alți doi contacți direcți ai acestuia, care de asemenea au fost confirmați cu COVID-19, fiind asimptomatici. Toate cele trei persoane au fost internate în spital.

IJJ Harghita mai precizează că, pe lângă măsurile zilnice luate pentru protecţia personalului, care vizează echiparea jandarmilor cu mască de protecţie, mănuşi şi posibilitatea utilizării substanţelor dezinfectante, au fost dispuse măsuri de igienizare şi dezinfectare periodică a spaţiilor de lucru, precum şi a autospecialelor.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, infectat cu coronavirus

 

Zilele trecute, Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Barti Tihamér, a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. În sediul instituției se va face o dezinfecție generală, iar salariații vor lucra de acasă pentru o perioadă.

Barti Tihamér a declarat pentru Agerpres că nu știe unde s-a infectat cu SARS-CoV-2. El s-a testat pentru a avut febră, iar rezultatul a fost pozitiv. Vicepreședintele CJ Harghita este internat acum la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Pentru că au intrat în contact cu el, acum se află în izolare membrii familiei sale și șoferul lui.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

„Continuăm să lucrăm de acasă. Începând de mâine (joi - n.r.) se va reduce numărul angajaţilor prezenţi la sediul Consiliului Judeţean. Nu în ultimul rând, se va efectua şi o dezinfecţie generală a clădirii instituţiei după ce s-a confirmat un caz pozitiv de coronavirus în instituţia noastră. Îndemnăm în continuare utilizarea mediului online pentru depunerea de acte (info@judetulharghita.ro), procesarea documentelor pe suport de hârtie va fi mai înceată. Cetăţenii au la dispoziţie în acest sens locaţia desemnată la parterul instituţiei", a anunțat președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, pe Facebook.

Pe lângă Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, în luna iunie, o altă angajată a CJ a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2.

 

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în anumite spații deschise din Harghita

 

De pe data de 11 august, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile deschise aglomerate din județul Harghita.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în: pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate de pe teritoriul judeţului Harghita, începând cu data de 11.08.2020, ora 06:00”, se arată în hotărârea luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice local.

Sancţiunile pentru nerespectarea prezentei Hotărâri vor fi aplicate în conformitate cu legislaţia în vigoare”, mai enunță hotărârea.

Citeşte mai multe despre:   Harghita