Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Multiplă tragedie în Argeş: După ce i-a omorât tatăl, COVID-ul i-a răpus şi mama unei asistente medicale. Ea însăşi se zbate acum între viaţă şi moarte la terapie intensivă, în timp ce fratele ei e internat într-un alt spital

Multiplă tragedie în Argeş: După ce i-a omorât tatăl, COVID-ul i-a răpus şi mama unei asistente medicale. Ea însăşi se zbate acum între viaţă şi moarte la terapie intensivă, în timp ce fratele ei e internat într-un alt spital

Un articol de: Ramona Zaharia - 07 Aug 2020, 12:19
Multiplă tragedie în Argeş: După ce i-a omorât tatăl, COVID-ul i-a răpus şi mama unei asistente medicale. Ea însăşi se zbate acum între viaţă şi moarte la terapie intensivă, în timp ce fratele ei e internat într-un alt spital Foto: Pixabay Știri Locale

Familia Popescu era o familie frumoasă până să înceapă urgia. Totul a început pe 11 iulie, sâmbătă seara, după ce asistenta Mirela Popescu s-a întors dintr-un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, unde fusese împreună cu câteva colege de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Argeș.

La întoarcere, și-a găsit tatăl, epitrop la biserica din Prundu, cu febră. L-a îngrijit chiar ea, la UPU, pentru că întâmplarea a făcut să fie de gardă în acea seară. La fel și pe mama ei, care prezenta simptome ale bolii. Marți, bătrânul a fost transferat la spitalul din Călărași (tocmai acolo s-a mai găsit un loc la Terapie Intensivă), unde s-a și stins.

După înmormântarea tatălui, Mirela a început să se simtă şi ea rău, scrie Jurnal de Argeş. La scurt timp, a fost confirmată pozitiv și internată la Spitalul Județean, apoi transferată la Boli Infecțioase, unde se află și acum. Mama ei a fost internată mai întâi la Câmpulung, apoi, pentru că starea i s-a agravat, a fost adusă la ATI la Pitești. Nu a aflat că soțul îi murise și întreba întruna în ce stare se află omul care i-a fost alături ani în şir. Din păcate, avea să afle sâmbătă, 1 august, când a trecut şi ea în lumea de dincolo. Între timp, alt membru al familiei, fratele asistentei, este internat și el la Valea Iașului.

 

“Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu…?”

Colegii Mirelei, impresionaţi de situaţia în care se află, i-au transmis mesaje de încurajare.

“Fata asta e o luptătoare. N-a comentat nici măcar când pentru tatăl ei nu s-a găsit un loc în Spitalul Județean”

“Multă sănătate, Mirela, sunt fără cuvinte, nu pot să cred că un singur om poate trece prin atâtea încercări într-un timp atât de scurt. Mă doare sufletul și mă rog să-ți dea Dumnezeu putere!”, a scris altcineva.

„Doamneee… este cumplit. Ce lovitură a primit biata fată (care a stat permanent în linia întâi) și pe care o cunosc și i-am cunoscut părinții!!! Este ceva fără cuvinte d.t.p.d.v. Dumnezeu să o ajute să se întoarcă cu bine acasă la copiii ei, asemenea și pe fratele ei, iar pe mama și tatăl ei Dumnezeu să-i odihnească. Păcat, au fost o familie frumoasă”, este comentariul unei alte prietene apropiate.
 

“Virusul ăsta ucide. Și nu alege. Poate fi oricare dintre noi!”

“Postarea asta o fac cu inima strânsă. Că îi răscolesc și mai tare durerea unei prietene. Îmi cer iertare încă de acum. Dar ea, care ajută la salvarea vieților, în UPU, știu că mă va înțelege, dacă prin postarea asta mai «salvez» măcar un idiot care încă mai crede că virusul ăsta e doar o răceală. Acum 2 săptămâni, la poza ei de profil a apărut fundița de doliu. Tatăl ei, om în putere, s-a stins răpus de virusul ucigaș. Azi nenorocirea a lovit-o din nou. Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu?! Cum să fie lovită așa iar? Nu, nu tatăl a «luat-o» pe mama ei. Tot virusul ăsta nenorocit. Prietena mea e în spital. Luptă și ea. Și fratele ei. Ce luptă e asta, Doamne?! Cum e posibil așa ceva? Fata asta a luptat toată viața ei. A primit lovituri câte nu poate să ducă nimeni. Cum să fie lovită așa din nou? Mă rog pentru tine, draga mea, să-ți dea măcar putere, dacă ți-a luat atât de mult. Măcar atât să-ți dea, puterea de a te întoarce la copiii tăi, de a putea ține în frâu durerea care acum te-a pus la pământ. Iar pe tine, cel care citești acum, să te «lumineze» să-ți pui masca aia, care te poate ajuta. Și să te facă să stai la distanță. Fiindcă TU poți. Ea n-a putut. A trebuit să stea lângă alții, ca tine, care veneau în spital pe bandă rulantă, că au vrut să petreacă și să bea bere la terasă, că acasă nu făcea spumă! Virusul ăsta ucide. Și nu alege. Poate fi oricare dintre noi!” - a scris, duminică, jurnalista Natașa Paraschiv pe pagina personală de Facebook, fără a menționa numele asistentei.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

 

Argeş, în topul celor mai afectate judeţe din România

Cu peste 3804 cazuri la o populaţie de aproximativ 580.000 de locuitori, Argeşul ete unul din judeţele pandemice roşii ale ţării. 

Numărul de infectări cu noul coronavirus a trecut de 55.000 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat în data de 7 august 2020 alte 1.378 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 50 de decese.

Citeşte mai multe despre:   Coronavirus,   Stiri Arges