Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un activist de mediu care a sesizat autoritățile cu privire la un transport suspect de arbori a fost atacat sub ochii poliţiştilor. „Te omor” (VIDEO)

Un activist de mediu care a sesizat autoritățile cu privire la un transport suspect de arbori a fost atacat sub ochii poliţiştilor. „Te omor” (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 14 Sep 2020, 20:43
Un activist de mediu care a sesizat autoritățile cu privire la un transport suspect de arbori a fost atacat sub ochii poliţiştilor. „Te omor” (VIDEO) Sursa Foto: stirisuceava.net Știri Locale

Activistul de mediu Daniel Bodnar a sesizat autorităţile competente, sâmbătă seară, cu privire la un transport suspect de arbori. Camionul a fost oprit de agenții de poliţişti în trafic. Revoltați, un transportator şi un prieten al acestuia l-au lovit pe activitstul de mediu şi i-au avariat maşina chiar în prezenţa poliţiştilor.

 

 

Momentul în care un activist de mediu este atacat de o persoană suspectă de furt de bușteni

 

 

Bărbatul în cauză a fost agresat fizic şi verbal de doi tineri, după ce a apelat numărul unic de urgențe 112 ca să sesizeze un transport suspect de buşteni. 

La momentul incidentului, activistul de mediu făcea o transmisie live pe contul său de Facebook. Astfel, a fost surprins și momentul atactului, care a fost filmat chiar de victimă. Pe înregistrare se aude, într-o primă fază, cum activistul îi reproşează unui tânăr că-l loveşte şi-l înștiințează că va folosi respectiva filmare ca probă în anchetă.

În acel moment un alt tânăr și-a pierdut cumpătul și după ce a reușit să se elibereze din mâinile unui poliţist l-a lovit pe Daniel Bodnar. Acelaşi agresor l-a ameninţat pe activist că-l va omoarî în direct.

„Te omor în direct!”, a spus agresorul.ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

La un moment dat, cei doi bătăuşi au plecat după ce în zonă au ajuns la multe echipaje de poliţie.

Între timp, la depozitul ocolului silvic s-au adunat peste o sută de persoane care susţin lupta activiştilor de mediu cu hoţii de lemne. Oamenii au fost martori la incident pe Facebook şi au venit să-l susţină pe Daniel Bodnar.

 

 

„Mi-au spart parbrizul la maşină”

 

 

Într-un interviu acordat presei locale, Daniel Bodnar a explicat că organele de poliție s-au autosesizat după incident şi au dechis un dosar penal.

„Mi-au spart parbrizul la maşină. Au aruncat cu pietre în maşina mea şi a lui Iulian (n.red Iulian este un alt activist de mediu). Inclusiv pe agentul de poliţie l-au îmbrâncit ca pe un jalon. Dacă lucrurile vor continua aşa, situaţia devine dramatică în Bucovina. Poliţia de deschis un dosar penal. S-au sesizat din oficiu”, a declarat Daniel, conform stirisuceava.net.

După inventarierea lemnului din camion, faţă de avizul de însoţire, agenții de poliţie au constatat diferenţe privind cantitatea în metri cubi şi numărul de piese. În cele din urmă, firma a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei.

În plus, inspectorii ISCTR au sancţionat şoferul care efectua transportul de bușteni cu 2.800 de lei pentru depăşirea gabaritului şi cu 6.000 de lei pentru refuzul cântarului.

Duminică seară, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. Bărbații sunt cercetaţi penal pentru lovire, ameninţare şi distrugere.

 

 

Activist de mediu, atacat de hoții de lemne

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava