Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un bărbat din Arad a descoperit după 9 ani că nu e tatăl copilului pe care l-a crescut. El a cerut daune fostei soții. Verdictul instanței

Un bărbat din Arad a descoperit după 9 ani că nu e tatăl copilului pe care l-a crescut. El a cerut daune fostei soții. Verdictul instanței

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Mar 2021, 20:54
Un bărbat din Arad a descoperit după 9 ani că nu e tatăl copilului pe care l-a crescut. El a cerut daune fostei soții. Verdictul instanței Foto: Pixabay.com Știri Locale

Un bărbat din Arad și-a dat în judecată fosta soție după ce a aflat că nu el e tatăl copilului pe care l-au crescut împreună. El a cerut daune morale, fapt pe care inclusiv Curtea de Apel Timişoara, care a dat verdictul final, l-a considerat îndreptățit, informează Adevărul.

 

Femeie din Arad, obligată să-i plătească daune fostului soț, după ce i-a ascuns faptul că fetița pe care au îngrijit-o nu-i a lui

 

Bărbatul și femeia din Arad au fost căsătoriți până în 1996. Ei au divorțat în acel an, dar apoi s-au împăcat. În 2009, femeia a născut o fetiţă, iar cuplul a trăit împreună până în 2017. Cei doi s-au despărțit din nou, dar femeia și fetița au rămas în locuința bărbatului. 

În urma neînţelegerilor, el a deschis un proces de stabilire a paternităţii și a aflat astfel că nu el este tatăl adevărat al copilei, informează Adevărul. 

Bărbatul s-a adresat apoi instanței pentru a o obliga pe femeie să-i plătească daune morale. El a vrut ca aceasta să îi achite chiria pentru perioada în care ea şi fiica ei au locuit în casa lui, dar şi să îi fie restituită pensia alimentară. În plus, el a cerut daune morale de 10.000 de euro susținând că a îndurat „suferinţe psihice greu de imaginat” prin faptul că a fost minţit astfel. 

În timpul procesului, femeia a spus că fostul soț chiar și-a dat acordul pentru conceperea copilului cu un alt bărbat din cauza unor probleme de sănătate. 

Judecătoria Arad, Tribunalul Arad şi Curtea de Apel Timişoara au decis că bărbatul e îndreptăţit să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei, considerând că femeia nu a adus probe în sprijinul celor afirmate.

Judecătorii au mai obligat-o pe femeie să-i achite fostului soţ 815 lei contribuţie la cheltuielile de întreţinere, 5.400 de lei în contul pensiei alimentare pe care bărbatul a plătit-o şi 2.800 de euro contravaloarea lipsei de folosinţă a locuinţei în care a locuit femeia şi fetiţa în lipsa lui.
 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   daune morale,   barbat inselat,   paternitate copil,   proces