Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un bărbat din Gorj s-a trezit peste noapte că este absolvent al clasei a X-a, fără să treacă pe la şcoală. A sesizat imediat DNA-ul: „Este o situație cu totul neobișnuită și ilegală!”

Un bărbat din Gorj s-a trezit peste noapte că este absolvent al clasei a X-a, fără să treacă pe la şcoală. A sesizat imediat DNA-ul: „Este o situație cu totul neobișnuită și ilegală!”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Oct 2020, 18:24
Un bărbat din Gorj s-a trezit peste noapte că este absolvent al clasei a X-a, fără să treacă pe la şcoală. A sesizat imediat DNA-ul: „Este o situație cu totul neobișnuită și ilegală!” Știri Locale

Un bărbat din judeţul Gorj s-a trezit peste noapte că este absolvent al clasei a X-a la un liceu Tehnologic din Turburea, fără să pună piciorul în şcoală, potrivit Gorjonline.ro.

Gheorghe Cernotoiu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Turburea, judeţul Gorj, a absolvit doar nouă clase la o şcoală profesională din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul susţine că anul trecut, un profesor de educaţie fizică şi sport, cu care se află şi într-o relaţie de rudenie, i-a transmis că se fac înscrieri la liceu, la seral, la Liceul Tehnologic din Turburea, iar acesta a făcut o cerere dorind să-şi continue studiile:

„A trecut pe la mine şi am aflat că se fac înscrieri la seral. I-am spus că aş dori să merg la liceu, în ciuda vârstei pe care o am. Am făcut o cerere şi i-am dat o copie după buletinul de identitate, pentru că el se ocupa de înscrieri, urmând ca ulterior să merg la Liceul nr. 4 din Târgu Jiu, ca să ridic foaia matricolă. A mai trecut pe la mine să-mi ceară foaia matricolă sau diploma, dar i-am spus că renunţ, pentru că nu am putut să ajung la liceul din Târgu Jiu ca să obţin foaia matricolă deoarece am foarte multă treabă“, a povestit bărbatul.

Bărbatul a primit un telefon, în urmă cu o săptămână, de la o profesoară care s-a prezentat diriginta de la clasa lui, iar acesta a rămas şocat ştiind că nu a trecut deloc pe la şcoală.

“I-am spus că a greşit numărul de telefon sau că este o confuzie. Mi-a cerut să-i spun numele şi mi-a confirmat că sunt înscris în clasa a XI-a. I-am spus că nu am finalizat toată procedura şi mi-a spus că am terminat clasa a X-a. Mi-a spus să vin la ora 4 la şcoală să completăm nişte formulare pentru şcoala online. Am contactat pe cineva să îmi spună dacă am absolvit clasa a X-a şi am aflat că am terminat cu media generală 5,58 şi că sunt înscris în clasa a XI-a“, a mai povestit Gheorghe Cernotoiu.

În urma celor întâmplate, bărbatul a făcut o sesizare la DNA , fiind convins că nu este singurul în această situaţie.

Directorul Liceului Tehnologic Turburea,  Liviu Zgăbaia, a confimat faptul că acesta este înscris în clasa a XI-a:

„El figurează în catalogul clasei a XI-a. A terminat zece clase şi îl aşteptam în clasa a XI-a, dar nu a venit la şcoală. Eu sunt director de la 1 septembrie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat şi se demarează o anchetă“, a declarat directorul.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că va fi demarată o anchetă în acest caz.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Citeşte mai multe despre:   Stiri Gorj