Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un nou focar de coronavirus. 55 de persoane sunt contaminate, într-un cămin de bătrâni din Buzău

Un nou focar de coronavirus. 55 de persoane sunt contaminate, într-un cămin de bătrâni din Buzău

Un articol de: Catinca Giosanu - 07 Sep 2020, 15:48
Un nou focar de coronavirus. 55 de persoane sunt contaminate, într-un cămin de bătrâni din Buzău Foto: pixabay.com Știri Locale

Un focar de COVID-19 se înregistrează la un centru pentru persoane vârstnice din judeţul Buzău, unde au fost confirmate 55 de cazuri de îmbolnăvire, atât în rândul beneficiarilor, cât și al personalului, au anunțat, luni după-amiază, autoritățile locale, conform agenției de presă Hotnews.

 

 

Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din județul Buzău

 

 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 72 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 la persoane cu vârste cuprinse între 8 şi 96 de ani.

Prin urmare, 55 dintre acestea sunt într-un cămin pentru persoane vârstnice din localitatea Râmnicu Sărat, fiind vorba despre opt angajaţi şi 47 de beneficiari ai instituției care se află în subordinea Direcției de Asistență Socială.

De la începutul pandemiei, în judeţul Buzău au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 2.449 de persoane, dintre care 88 au decedat. În prezent, în carantină la domiciliu sunt 338 persoane, iar 306 în izolare.

 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

 

Alte cinci focare de COVID-19 sunt active în județul Prahova

 

 

La această dată, în județul Prahova, mai sunt active cinci focare de COVID-19, aici fiind testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, 111 persoane. Cele cinci focare de COVID-19 se regăsesc în mai multe unități, aflate în localitățile Câmpina, Filipeștii de Târg, Băicoi și Boldești – Scăeni, a anunțat Instituția Prefectului Prahova în cursul zilei de luni.

Cele cinci focare din Prahova ar fi distribuite astfel: unul la un agent economic din Câmpina, unul în cadrul unui centru de plasament de minori din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova din Filipeștii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte din Băicoi, unul la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

În total 111 persoane fac parte din cele cinci focare de COVID-19 active în județul Prahova.

 

 

Când și cum se va realiza sfârșitul pandemiei de coronavirus

 

 

Istoricii preconizează că epidemia de Covid-19 s-ar putea încheia în mai multe moduri. Potrivit istoricilor, pandemiile au, de obicei, două tipuri de sfârșit: unul pe plan medical, care are loc în momentul în care incidența bolii și rata deceselor scad, iar celălalt pe plan social, care are loc atunci când teama de epidemie dispare.

”Atunci când oamenii adresează întrebarea «când se încheie?», se referă la sfârşitul pe plan social”, afirmă dr. Jeremy Greene, istoric în domeniul medicinei la Universitatea Johns Hopkins, potrivit New York Times.

Cu alte cuvinte, finalul pandemiei de coronavirus se poate produce atunci când oamenii vor scăpa de epidemia de teamă. Este nevoie ca oamenii să adopte un comportament adecvat, respectând măsurile de igienă recomandate de către autorități și de către medici.

Prin urmare, istoricii consultați de sursa citată avertizează  că este necesar să învățăm să trăim cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, la fel cum am învățat să trăim și cu celelalte virusuri.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus al doilea val,   Stiri Buzau,   focar de coronavirus