Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un nou manager a fost numit la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Cine este Cristina Iacob Atănăsoaie

Un nou manager a fost numit la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Cine este Cristina Iacob Atănăsoaie

Un articol de: Traian Avarvarei - 17 Noi 2020, 16:04
Un nou manager a fost numit la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Cine este Cristina Iacob Atănăsoaie Foto: Facebook Știri Locale

Doctorul Cristina Iacob Atănăsoaie este noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ. Aceasta a fost propusă de colegii săi să preia conducerea unităţii sanitare în cadrul unei întâlniri între conducerea Consiliului Judeţean Neamţ şi cadrele medicale, după demisia lui Lucian Micu, în urma tragediei care a avut loc la Secția ATI a unității medicale.

 

 

Cristina Iacob Atănăsoaie, noul manager interimar al SJU Piatra-Neamţ

 

 

Doctorul Cristina Iacob Atănăsoaie este noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ.

„Doar până la concurs”, a declarat dr. Atănăsoaie pentru zch.ro.

Concursul anunțat va avea loc în luna decembrie 2020.

Medicul internist a mai ocupat funcția, tot interimar, în perioada iulie 2017, după demisia avocatului Liviu Negelschi și până în iulie 2018, când dr. Codruț Munteanu a promovat concursul la care a avut contracandidat.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

De asemenea, a avut funcţii de conducere şi la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani.

 

 

Fostul manager al Spitalului Piatra Neamț a demisionat: Din păcate, politica este în tot și în toate

 

 

Lucian Micu a demisionat din funcţia de manager interimar al SJU Piatra-Neamţ în urma tragediei produsă, sâmbătă seara, la secţia ATI, unde 10 bolnavi de COVID-19 au murit într-un incendiu.

Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine.

Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze - pacienții. 

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!", a notat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Cristina Iacob Atanasoaie,   incendiu piatra neamt,   manager spital