Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un tânăr din Timișoara este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de cruzime exercitată asupra animalelor după ce a lovit și a călcat pe cap o pisică

Un tânăr din Timișoara este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de cruzime exercitată asupra animalelor după ce a lovit și a călcat pe cap o pisică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Sep 2020, 17:36
Un tânăr din Timișoara este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de cruzime exercitată asupra animalelor după ce a lovit și a călcat pe cap o pisică FOTO: Pixabay.com Știri Locale

Un tânăr din Timișoara este acuzat că a ucis cu mai multe lovituri de picior o pisică, în parcul „Clăbucet” din Timișoara. Felica a murit în chinuri după ce a fost agresată, iar lovitura de la nivelul capului i-ar fi cauza decesul, potrivit unui comunicat al PJ Timiș. Tânărul minor care ar fi săvârșit fapta este urmărit penal.

Suspectul minor, după cum informează PJ Timișoara într-un comunicat de presă, este urmărit penal, existând suspiciunea că la data de 30 august, în parcul „Clăbucet” din Timișoara, a ucis o pisică cu mai multe lovituri de picior. Cei prezenți la fața locului ar fi filmat evenimentul și clipele de brutalitate, iar imaginile au fost publicate în mediul online.

Având în vedere imaginile diseminate pe internet, privind uciderea unei pisici prin acte de cruzime, în parcul „Clăbucet” din Timișoara și care au făcut obiectul unor articole de presă, Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

„În data de 01.09.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara s-a înregistrat dosarul penal cu nr. unic 6821/P/2020, ca urmare a sesizării organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Timișoara – Secția 3 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cruzime exercitată asupra animalelor, prev. și ped. de art. 25 al. 1, lit. a din legea 205/2004 rep.

În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală față de un suspect minor, existând suspiciunea rezonabilă că în data de 30.08.2020, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla în parcul „Clăbucet”, situat în Timișoara, str. Clăbucet, jud. Timiș, a lovit în repetate rânduri, cu picioarele, o pisică, apoi a călcat-o pe cap, lovituri ce au cauzat decesul animalului, în timp ce acesta filma acțiunile exercitate, iar ulterior filmarea a fost postată pe un site public (internet).

Față de suspect, organele de cercetare penală au dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.  Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, suspectul fiind nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare.”, se arată într-un comunicat al PJ Timișoara.