Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Un tren mărfar încărcat cu huilă a deraiat în Hunedoara

Un tren mărfar încărcat cu huilă a deraiat în Hunedoara

Un articol de: Ramona Zaharia - 03 Feb 2021, 12:44
Un tren mărfar încărcat cu huilă a deraiat în Hunedoara foto simbol: Pixabay Știri Locale

Marți seară, o garnitură de tren mărfar formată din cinci vagoane încărcate cu 100 de tone de huilă extrasă de la Mina Lonea a deraiat de pe linia de cale ferată uzinală care face legătura între această exploatare minieră şi un punct de încărcare a cărbunelui de la Mina Petrila, în Valea Jiului.

În incident, locomotiva şi patru vagoane cu cărbune s-au răsturnat. Din fericire, mecanicul şi ajutorul său au reușit să se salveze fără să păţească nimic.

Incidentul a avut loc pe o linie uzinală îngustă care trece pe la marginea oraşului Petrila, scrie Agerpres.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane, a declarat că „Avem o anchetă în desfăşurare. Ne bucurăm că nu sunt victime. (...) În locomotivă erau doar mecanicul şi ajutorul său. Nu au avut probleme. Când am vorbit cu ei, aseară, erau doar marcaţi de situaţia respectivă. Deoarece erau foarte emoţionaţi, vom discuta astăzi cu ei”.

Cauzele incidentului vor fi analizate în cadrul unei anchete interne. Totodată, urmează să fie stabilite şi împrejurările care au dus la deraierea mărfarului, în condiţiile în care calea ferată aparţine de CEH.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara a precizat că „trenul a deraiat, probabil că era mâzgă pe linie”.

În cursul zilei de astăzi se va trece la evaluarea pagubelor şi la efectuarea reparaţiilor necesare, urmând ca de joi activitatea de transport a cărbunelui să fie reluată cu o locomotivă de rezervă.

Citeşte mai multe despre:   Hunedoara,   tren de marfa ,   tren deraiat